search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Ο Κυρανάκης υπερασπίζεται «μπάρμπεκιου» ακροδεξιών δίπλα σε προσφυγική δομή – «Είναι δικαίωμά τους»

05.11.2019 16:31
Ο Κυρανάκης υπερασπίζεται «μπάρμπεκιου» ακροδεξιών δίπλα σε προσφυγική δομή - «Είναι δικαίωμά τους» - Media

 

Υπεράσπιση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος βρήκε η ακροδεξιά οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» η οποία διοργανώνει «μπάρμπεκιου πάρτυ – διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης» έξω από την προσφυγική δομή στα Διαβατά.

Πρόκειται για τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος αντέδρασε έντονα σε επισήμανση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη, ότι πρόκειται για «κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης».

Αν και ο ίδιος δήλωσε άγνοια ως προς τους διοργανωτές του συγκεκριμένου «πάρτυ», έσπευσε να υπερασπιστεί το «δικαίωμά τους» λέγοντας ότι δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους.

«Θα ήθελα, να υπενθυμίσω στο συνάδελφό ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας, να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους», ανέφερε ο Κ. Κυρανάκης. «Είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση, που κάνατε, κ. Γιαννούλη, διότι περιορίζει – σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα – δικαιώματα, που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιοριστούν, δηλαδή, τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

-“Ξέρετε ποιοι το οργανώνουν;”, απευθύνθηκε στον κ. Κυρανάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-«Όχι, δεν γνωρίζω, ποιοι το οργανώνουν. Εσείς, αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες για την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιορίζεται και με βάση ποια λογική, επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική;», είπε ο κ. Κυρανάκης.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω εάν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω εάν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως κτηνωδία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε: «είναι κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης. Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων, κατά τύχη; Μην παίζουμε αυτά τα πράγματα. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία;».

Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες», στο σχετικό «προσκλητήριο» στο «μπαρμπεκιου – πάρτυ» έξω από την προσφυγική δομή, υιοθετούν ακραία ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «απέναντι στον διεθνιστικό και ισλαμικό λαθροεποικισμό της πατρίδας μας και της Ευρώπης…απαντάμε με … άφθονο χοιρινό κρέας, με άθφονο αλκόολ, με άφθονο τρολάρισμα και αγωνιστική δράση».

Αξίζει δε να σημειωθεί ακόμα ότι οι Ενωμένοι Μακεδόνες αποτελούν μία εκ των οργανώσεων που συνδιοργάνωσαν τα συλλαλητήρια «για τη Μακεδονία», ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, που όμως πλέον κατηγορούν τη ΝΔ για «κωλοτούμπα» στο ζήτημα.

Είχαν απευθύνει δε κάλεσμα για συλλαλητήριο την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:55