search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Κάτι τρέχει με τη Huawei – Μένει ή φεύγει η Google;

05.11.2019 18:33
Κάτι τρέχει με τη Huawei - Μένει ή φεύγει η Google; - Media
 
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ώρα που η Huwaei επιφύλαξε ψυχρολουσία στους απανταχού φανς της όταν κυκλοφόρησε το τηλέφωνο-«ναυαρχίδα» της για το 2019, το Huawei Mate 30, χωρίς εφαρμογές της Google ούτε Play Store, καθώς το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει επιβάλλει απαγόρευση εξαγωγών σε κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο τεχνολογικός γίγαντας.
 
Μάλιστα, τα πράγματα δείχνουν δυσοίωνα για την Huawei, καθώς στις 23 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η δεύτερη και τελευταία παράταση που οι ΗΠΑ έχουν δώσει στις αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Huawei για να συνεχίσουν να της παρέχουν υλικά και υπηρεσίες, ενώ ο Τραμπ έχει δηλώσει κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν συζητήσεις για να βρεθεί μια λύση.
 
Ωστόσο, σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα αμερικανικών εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν με τη Huawei, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει ποιες θα είναι αυτές και σε ποιο πλαίσιο. Εικάζεται ότι ορισμένα από αυτά προέρχονται από τη Google με σκοπό να επανασυμπεριληφθούν τα Google Mobile Services στις συσκευές της Huawei.
 
Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι άδειες και οι προϋποθέσεις, καθώς Ουάσινγκτον και Πεκίνο προετοιμάζουν την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της νέας εμπορικής συμφωνίας τους και φαίνεται ότι σε αυτή περιλαμβάνεται και το φλέγον ζήτημα της υποστήριξης της Google στις συσκευές της Huawei.
 
O Ρος παραδέχθηκε μάλιστα ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει δεχθεί πολύ περισσότερα αιτήματα συνεργασίας με τη Huawei σε σχέση με τα αναμενόμενα, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι εκτός από την Google και άλλες αμερικανικές εταιρείες όπως η Qualcomm έχουν ασκήσει πιέσεις στην Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο εξαγωγών προς την εταιρεία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:25