search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Διοργανωτής του μπάρμπεκιου προκαλεί δικαιολογώντας το «χοιρινό και αλκοόλ» στο ΚΥΤ Διαβατών (Video)

06.11.2019 09:55
Κορωνοϊός- «καμπανάκι» ΕΦΕΤ: Ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τρόφιμα - Τι ισχύει με τις ψησταριές - Media

 

Για «πρωτότυπο» και «λίγο πιο ευρηματικό» τρόπο διαμαρτυρίας έκανε λόγο ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, με σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1. Υπνεθυμίζεται ότι το εν λόγω “χαπενινγκ” διοργανώνεται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου από τους “Ενωμένους Μακεδόνες”.

O Δ. Ζιαμπάζης πρσπαθώντας να γίνει πιο… πειστικός υποστήριξε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ότι σκοπός του μπάρμπεκιου με χοιρινό και κρασί είναι να αναδειχτεί ο «υποβιβασμός και η γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής». Μίλησε για «τρομερά μεγάλο πρόβλημα» στην περιοχή του αλλά και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας 

Υπερασπιζόμενος την εκδήλωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, είπε πως «είμαστε Ευρωπαίοι, θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ γιατί έτσι θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι στο μέλλον δε θα ανεχτούμε τα φαινόμενα της γκετοποίησης και της αλλαγής τρόπου ζωής». Πρόσθεσε δε πως «καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική κουλτούρα», και ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η εμπειρία στην Ευρώπη δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αφομοιώνονται από τις τοπικές κοινωνίες αλλά γκετοποιούνται και πολλές φορές προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, που δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό».

Μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, δεν είναι καν πρόσφυγες, υποστήριξε ο κ. Ζιαμπάζης, προειδοποιώντας ότι στο άμεσο μέλλον «θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις». Καταλήγοντας, σημείωσε ότι δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό «ακραίος», ούτε για τον ίδιο ούτε για τους άλλους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. «Εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες… Αν ήταν ανθρωπιστές οι της παράταξης του Γιαννούλη, θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται». συμπλήρωσε.

Βέβαια η “δημοκρατία” που επικαλείται ο κ. Ζιαμπάζης μάλλον παραπέμπει σε πρόκληση απέναντι σε ταλαιπωρημένους, άστεγους και κατά γενική ομολογία ανθρώπους που αναγκάζονται να τρώνε ό,τι τους… πασάρουν οι διάφορες εταιρείες κέτερινγκ που αναλαμβάνουν το σχετικό “έργο” σε κάθε ΚΥΤ προσφύγων. Στην πλειοψηφία τους, μουσουλμάνοι, ως γνωστόν δεν τρώνε χοιρινό και δεν πίνουν αλκοόλ. Άρα στόχος της εν λόγω δράσης είναι προφανώς η πρόκλησή τους. Και κάτι τέτοιο σαν σύλληψη και εκτέλεση είναι απαράδεκτο και αντι-ανθρωπιστικό…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35