search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:44
MENU CLOSE

Επίδομα τοκετού: Από τον Ιανουάριο και σε …δόσεις στους νέους γονείς

06.11.2019 14:38
Επίδομα τοκετού: Από τον Ιανουάριο και σε ...δόσεις στους νέους γονείς - Media

 

Σε δύο ή σε τρεις δόσεις θα καταβληθεί το επίδομα τοκετού από 1.1.2020 σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου .

«Το επίδομα γέννας ξεκινά από τις αρχές του 2020» τόνισε η υφυπουργός, με εξαίρεση εκείνα τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα πάρει αυτό το επίδομα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα δοθεί σε δόσεις». Εξετάζεται όπως είπε:

– είτε σε τρεις δόσεις, η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα

– είτε σε δύο δόσεις, η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα.

Έτσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Επίσης η υφυπουργός επανέλαβε ότι «κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού και πρόσθεσε ότι «από το 2020 για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ», για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι «ο σχεδιασμός με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είναι ένας σχεδιασμός αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Επειδή είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων δεν μπορούμε να αφήνουμε ένα ασύμμετρα μεγάλο βάρος σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες έτυχε να είναι στα σύνορα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια σωστή κατανομή των παιδιών γιατί παραλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο ζήτημα αυτό καθώς είχε σταματήσει η έκτακτη χρηματοδότηση προς τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν. Θέμα που έχει επιλυθεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42