search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκροί πέντε μετανάστες

06.11.2019 20:33
ΕΔΔΑ: «Ναι» σε μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών όταν εισέρχονται παράνομα σε ευρωπαϊκή χώρα  - Media

 

Πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο στ΄ανοιχτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε του σκάφους στο οποίο επέβαιναν, το οποίο ανατράπηκε από τα δυνατά κύματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

“Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να βρουν πέντε πτώματα, παρά τις δυσκολίες λόγω της θαλασσοταραχής, η οποία ήταν και η αιτία της ανατροπής του σκάφους”, εξήγησε σε ανακοίνωση η τοπική διοίκηση του Λανθαρότε, στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, στ΄ανοιχτά του Μαρόκου.

Οι διασώστες κατάφεραν να διασώσουν πέντε άλλους ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο σαπιοκάραβο, το οποίο πιθανόν μετέφερε 15 μετανάστες συνολικά, δήλωσε στο δημόσιο δίκτυο TVE ο Ισίντορο Μπλάνκο, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Λανθαρότε.

“Έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι”, είπε υπογραμμίζοντας ότι ο ωκεανός είναι “επικίνδυνος” αυτήν την περίοδο, “με κύματα τριών και τεσσάρων μέτρων”.

Οι διασωθέντες εξήγησαν ότι είχαν αναχωρήσει την Παρασκευή δια θαλάσσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε για τη χώρα καταγωγής τους ή την ταυτότητά τους.

Η έρευνα για τους αγνοούμενους συνεχίστηκε σήμερα με εναέρια και θαλάσσια μέσα, ανακοίνωσαν μέσω του Twitter οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων των Καναρίων Νήσων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43