13/07/2020 10:36:05

Πέτρος Τατσόπουλος: Μετά το ανεύρυσμα ζω τη δεύτερη ευκαιρία μου - Eίμαι ο παλιός Τατσόπουλος και χειρότερος

Πέτρος Τατσόπουλος: Μετά το ανεύρυσμα ζω τη δεύτερη ευκαιρία μου - Eίμαι ο παλιός Τατσόπουλος και χειρότερος - Media

 

Για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του μίλησε στον ΣΚΑΪ ο συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος. 

«Δεύτερη ευκαιρία. Κάνεις restart. Γιατί με το ανεύρυσμα δεν είσαι και καρδιοπαθής. Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται: διαχωρισμός ανιούσας αορτής. Η αορτή είναι το μεγαλύτερο αγγείο που υπάρχει και μεταφέρει το αίμα από την καρδιά παντού. Γι’ αυτό κινδυνεύεις απ’ όλα. Σχίζεται με τον διαχωρισμό. Και το αίμα δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει. Πνίγει το αίμα την καρδιά. Δεν είναι πολύ δύσκολο από καθαρά χειρουργική πλευρά. Το δύσκολο είναι να προλάβεις. Οι περισσότεροι πεθαίνουν καθ’ οδόν», είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Στην ερώτηση αν είναι ο «παλιός Τατσόπουλος» απάντησε «είμαι ο παλιός Τατσόπουλος και χειρότερος» και συνέχισε: 

Ανέφερε μάλιστα ότι θα αφιερώσει το επόμενο βιβλίο του στον γιατρό του, Δημήτρη Λυμπεριάδη, ο οποίος τον χειρούργησε. «Πήρε όλη την ευθύνη πάνω του. Είπε ότι δεν θα πάμε για αγγειογραφία. Παίρνω πάνω μου την ευθύνη ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ανεύρυσμα. Θα του αφιερώσω και το βιβλίο μου είναι το λιγότερο πράγμα που μπορώ να κάνω», ανέφερε ο συγγραφέας.

Εξήγησε ότι μετά από μία τέτοια περιπέτεια υγείας «σίγουρα επανακαθορίζεις τα πράγματα. Λες στα μικρά πράγματα ας μη δώσω και τόση σημασία».

Παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν δεν έκανε τακτικές εξετάσεις. «Αυτό το οποίο θεωρούσα μαγκιά και λίγο που να μπλέξω γιατί σκεφτόσουν ότι αν πας για εξετάσεις κάτι θα σου βρουν αυτό είναι τεράστιο λάθος γιατί σε βρίσκει απροετοίμαστο. Όχι για να δικαιολογηθώ βέβαια, αλλά ειδικά το ανεύρυσμα το ονομάζουν σιωπηλό δολοφόνο γιατί δεν έχει συμπτώματα», είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.