search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Σακοράφα υπέρ προσφύγων και μεταναστών: «Δεν είναι ζώα για να σταβλίζονται» (Video)

07.11.2019 10:00
Σακοράφα υπέρ προσφύγων και μεταναστών: «Δεν είναι ζώα για να σταβλίζονται» (Video) - Media

 

Στο προσφυγικό, το οποίο έχει μετατραπεί σε ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μέσα από την εκπομπή One Talk η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα. Σύμφωνα με την κ. Σακοράφα «υπάρχει προσφυγικό, ίσως και μεταναστευτικό».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ίδια «δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές, ότι κάποιος για να μπει σε μια βάρκα και να για να θαλασσοπνιγεί δεν το κάνει για να πάει κρουαζιέρα».

«Οι άνθρωποι φεύγουν από τις χώρες τους εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, ή εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Όπως κάναμε και εμείς οι Έλληνες για πάρα πολλά χρόνια» συμπλήρωσε.

«Είναι άνθρωποι που βιώνουν τη βία. Στενοχωρούμαι πάρα πολύ γιατί υπήρξε βουλευτής και μάλιστα υπουργός της κυβέρνησης που είπε ότι οι μετανάστες δεν δικαιούνται τις ίδιες παροχές όπως οι πρόσφυγες.  Αυτό για εμένα είναι απαράδεκτο» υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα αν οι τοπικές κοινωνίες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και να φοβούνται την μετακίνηση των προσφύγων στην ενδοχώρα απάντησε πως «βεβαίως και αντιλαμβάνομαι τις κοινωνίες. Ακριβώς γιατί γνώρισαν κατάσταση όπως αυτή της Μόριας, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με λόγια».

«Θα πρέπει να μάθουμε ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Δεν είναι ζώα για να σταβλίζονται» είπε. Όμως διευκρίνισε ότι «δεν συμφωνώ με αντιδράσεις όπως τις προχθεσινές, που τις θεωρώ μισαλλόδοξες, και ανόητες».

Βέτο στην Ευρώπη

Αναφορικά με την αντίδραση της Ευρώπης στο προσφυγικό είπε ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή να θέσουμε ένα βέτο και στην Ευρώπη. Θα πρέπει να φτάσουμε στη σημείο να πούμε ότι «αν δεν καταλαβαίνετε ότι η χώρα μας βουλιάζει, η χώρα μας καταστρέφεται, ότι δεν μπορούμε να τους συμπεριφερθούμε ανθρώπινα, θα μας επιτρέψετε να πούμε θα ανοίγουμε τα σύνορα να πάνε σε όποια χώρα θέλουν να πάνε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27