search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35
MENU CLOSE

Χ.Α.: Προσπάθεια αντίδρασης, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις

07.11.2019 12:12
Χ.Α.: Προσπάθεια αντίδρασης, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ψυχολογία των ενεργών επενδυτών να ενισχύεται από τις τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, “Κίνα και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να απομακρύνουν τους δασμούς σε διαφορετικές φάσεις και αναλογικά”, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

“Το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθεί, στην πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Gao Feng.

“Για να φτάσουν ωστόσο στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να ακυρώσουν ταυτόχρονα κάποιους δασμούς”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Υποχώρησε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 0,4% και ενώ τον Αύγουστο είχε ενισχυθεί 0,3%.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η βιομηχανική παραγωγή ήταν 4,3% χαμηλότερα, έναντι πρόβλεψης για αρνητική κίνηση κατά 2,9% και μετά τις απώλειες 3,9% του Αυγούστου.

“Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, μέτρια, με ώθηση από την ιδιωτική κατανάλωση και τη μικρή αύξηση της απασχόλησης”, σύμφωνα με την Οικονομική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

“Με πιο χαμηλό ρυθμό από αυτό που προβλεπόταν το καλοκαίρι, αναμένεται να αναπτυχθεί η ευρωζώνη φέτος και την επόμενη χρονιά”, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κομισιόν υποβαθμίζει την πρόβλεψή της για τις 19 χώρες του ευρώ στο 1,1% φέτος, από 1,2% που “έβλεπε” τον Ιούλιο και στο 1,2% το 2020 και το 2021, από 1,4% προηγουμένως.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης, βρήκε τους βασικούς δείκτες να κινούνται, κατά κύριο λόγο, με θετικό πρόσημο, προσπαθώντας να δώσουν αντίδραση στις τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανοδικής προσπάθειας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +3,02% του τραπεζικού δείκτη.

Διαθέσεις συμμετοχής στην αντίδραση, επιδεικνύουν και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα με αρνητικό πρόσημο να παραμένουν μόνο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,15%), ΔΕΗ (-0,26%), Ελ. Πετρέλαια (-0,23%), Motor Oil (-0,09%), ΟΤΕ (-1,18%), Σαράντης (-0,62%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,14%).

Από τις μετοχές που κινούνται προς υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+2,60%), Eurobank (+4,08%), Εθνική (+2,21%) και Πειραιώς (+2,84%).

Ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 865 μονάδων, έχοντας σαν, μέχρι στιγμής, υψηλό τις 868,24 μονάδες (+0,98%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 26 εκατ., από τα οποία τα 7,3 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο υψηλότερα των 878 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35