search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:18
MENU CLOSE

«Εφιάλτης» για τα F-35 το «φονικό όπλο» της Ρωσίας

07.11.2019 16:09
«Εφιάλτης» για τα F-35 το «φονικό όπλο» της Ρωσίας - Media
 
Τα F-35 αποτελούν το καμάρι των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ: πανίσχυρα, προηγμένα, με τεράστιες δυνατότητες και πραγματικές stealth ιδιότητες, τα μαχητικά 5ης γενιάς αποτελούν πραγματικό φόβητρο καθώς δεν έχουν πραγματικά ισοδύναμο αντίπαλο.
 
Τα ρωσικα Su-57, αν και εξελιγμένα και πολύ ισχυρά, έχουν χαμηλότερες δυνατότητες από τα F-35 και μάλλον περιορισμένες stealth ιδιότητες, ενώ η Κίνα ακόμα πειραματίζεται με τη δική της εκδοχή stealth μαχητικού.
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι η Ρωσία φέρνει τα πράγματα σε μια νέα ισορροπία, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο τα Su-57 να εξοπλιστούν με ένα αληθινό «φονικό όπλο» το οποίο θα ανατρέψει την υπεροχή των F-35.
 
Πρόκειται για το υπερηχητικό βλήμα Kinzhal, το οποίο οι ρωσική πολεμική αεροπορία θα προσαρμόσει ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και από τα Su-57, εκτός από τα MiG-31 και τα Tu-22M3 που έχουν ήδη αυτή τη δυνατότητα.
 
Το Kinzhal είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τους αντιπάλους της Ρωσίας, καθώς μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 10 φορές του ήχου, να κάνει μανούβρες εν πτήσει και να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές, ενώ έχει βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων.
 
Φυσικά, όπως ανακοινώθηκε από αρμόδιους φορείς της Μόσχας, το σχετικό βλήμα που θα τοποθετηθεί στα Su-57 θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να μην υποσκάπτει τις stealth ιδιότητές τους, οπότε η εγκατάσταση δεν θα είναι άμεση.
 
Ωστόσο, ένα ισχυρό μαχητικό όπως το Su-57, σε συνδυασμό με ένα υπερηχητικό βλήμα, σαφώς προκαλεί εφιάλτες στη Δύση, η οποία βλέπει ότι η Ρωσία θα κάνει το παν να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία.
 
Πληροφορίες: National Interest
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:15