search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:30
MENU CLOSE

Το Πακιστάν συνέλαβε τον υπαρχηγό των Αφγανών Ταλιμπάν!

17.02.2010 14:56
Το Πακιστάν συνέλαβε τον υπαρχηγό των Αφγανών Ταλιμπάν! - Media

Ο πακιστανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε τον Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ, στρατιωτικό αρχηγό των Αφγανών Ταλιμπάν και “δεξί χέρι” του περιβόητου ηγέτη τους μουλά Ομάρ.Η σύλληψη θεωρείται σημαντική επιτυχία των πακιστανικών αρχών, οι οποίες συνεργάστηκαν στενά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο συλληφθείς είναι στενός φίλος του μουλά Ομάρ, της ίδιας γενιάς με αυτόν και από τα ιδρυτικά στελέχη του κινήματος των Ταλιμπάν.

Ο πακιστανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε τον Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ, στρατιωτικό αρχηγό των Αφγανών Ταλιμπάν και “δεξί χέρι” του περιβόητου ηγέτη τους μουλά Ομάρ.

Η σύλληψη θεωρείται σημαντική επιτυχία των πακιστανικών αρχών, οι οποίες συνεργάστηκαν στενά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο συλληφθείς είναι στενός φίλος του μουλά Ομάρ, της ίδιας γενιάς με αυτόν και από τα ιδρυτικά στελέχη του κινήματος των Ταλιμπάν.

Η επιτυχία αυτή είναι ταυτόχρονα ξεκάθαρη προειδοποίηση στους Αφγανούς Ταλιμπάν. Τώρα θα πρέπει να διαλέξουν: ή θα συνεχίσουν να μάχονται εναντίον του Πακιστάν ή θα συνεργαστούν μαζί του. Το πλήγμα εναντίον των Ταλιμπάν ανταποκρίνεται στον τρόπο λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, οι οποίες ανταποκρίνονται στις αμερικανικές πιέσεις με πολύ αργούς ρυθμούς…

Πρόκειται για μεγάλη απώλεια για τους Ταλιμπάν, γιατί ο μουλάς Μπαραντάρ ήταν αγαπητός και σεβαστός στις τάξεις τους και ενδεχομένως να υπάρξουν συνέπειες στο ηθικό τους. Φαίνεται ότι οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία και στην ανάπτυξη του κινήματος των ακραίων Ταλιμπάν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να μάχονται μόνο εναντίον των “δικών τους” Ταλιμπάν, αλλά πρέπει να στραφούν και εναντίον των Αφγανών Ταλιμπάν!

Η κίνηση αυτή δεν πρέπει ωστόσο να θεωρηθεί ότι τερματίζει το “ειδύλλιο” ανάμεσα στις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και τους Ταλιμπάν. Η σύλληψη του μουλά Μπαραντάρ ταιριάζει στη συστηματική τακτική των πακιστανικών υπηρεσιών να συλλαμβάνουν πού και πού μερικά ανώτατα στελέχη και να τα παραδίδουν στους Αμερικανούς, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να διατηρούν άριστες σχέσεις με τους ακραίους ισλαμιστές για να τους αξιοποιήσουν στην επόμενη φάση…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24