search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:48
MENU CLOSE

Διασώθηκε από τσιμεντάρισμα η ανοιχτή ρεματιά στα όρια Ν. Φιλαδέλφειας-Αθήνας (Photos)

08.11.2019 07:38
Διασώθηκε από τσιμεντάρισμα η ανοιχτή ρεματιά στα όρια Ν. Φιλαδέλφειας-Αθήνας (Photos) - Media

 

Τη διάσωση του τελευταίου ανοιχτού τμήματος του Ποδονίφτη, στα όρια των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Αθηναίων, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές πολιτών, δήμων και του συλλόγου «Ροή», ακυρώνοντας τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων διευθέτησης, τα οποία προωθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο αφορούσε τη μετατροπή του τελευταίου ανοιχτού (φυσικού) τμήματος του ρέματος του Ποδονίφτη στα όρια των Δήμων Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας, σε μήκος 771 μέτρων (από τη γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως τη γέφυρα της οδού Εράτωνος) σε ανοιχτό αγωγό από σκυρόδεμα. Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είχαν εγκριθεί το 2018, παρά τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις των δύο δήμων και της διεύθυνσης Περιφερειακού και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση γιατί δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ποδονίφτη», λέει στην «Κ» ο Μαρτίνος Γκάιτλιχ, βιολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων «Ροή». «Φυσικά θα περιμένουμε να δούμε το κείμενο της απόφασης, καθώς δεν γνωρίζουμε ποια από τα επιχειρήματά μας έγιναν δεκτά και οδήγησαν το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ακύρωση του έργου. Τώρα το ζητούμενο είναι τι θα κάνουν οι Δήμοι Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και η Περιφέρεια».

Οπως εκτιμά η «Ροή», η περιοχή του Ποδονίφτη θα μπορούσε με ήπιες παρεμβάσεις να αναδειχθεί σε πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής της περιοχής. «Ιδανικά, θα χρειαζόταν έναν καλό καθαρισμό από σκουπίδια και λύματα και τη δημιουργία μονοπατιών και πεζογεφυρών», εκτιμά ο κ. Γκάιτλιχ. «Ιδέες υπάρχουν, για παράδειγμα η δημιουργία ενός γραμμικού πάρκου που θα ξεκινάει από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, θα συνεχίζεται στο ρέμα Γιαμπουρλά, τον Ποδονίφτη, το πάρκο Προμπονά και θα καταλήγει στην οδό Σλήμαν. Το ζητούμενο είναι οι ιδέες αυτές να μελετηθούν ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν».

Πηγή Καθημερινή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45