07/08/2020 03:42:27

Άνδρας έτρωγε άπλυτα λαχανικά και ένα σκουλήκι του μόλυνε το πάγκρεας (Video)

Άνδρας έτρωγε άπλυτα λαχανικά και ένα σκουλήκι του μόλυνε το πάγκρεας (Video) - Media

 

Ένας άνδρας από το Μεξικό που δεν έπλενε τα λαχανικά που έτρωγε, κόλλησε ένα παρασιτικό σκουλήκι, μια ταινία, η οποία εγκαταστάθηκε το πάγκρεας τους και σχεδόν το έχει διαλύσει. Προκάλεσε σοβαρή εσωτερική αιμορραγία αλλά και αναιμία.

Ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση και με πλήρη αδυναμία. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχουν φράξει οι χολικοί αγωγοί.  

Με ενδοσκόπιο οι γιατροί εντόπισαν το σκουλήκι και η κάμερα το κατέγραψε δίπλα στα τοιχώματα των εσωτερικών οργάνων να κουνιέται και να κινείται.

Οι γιατροί χορήγησαν στον άνδρα εκτός από φιάλες αίματος, ισχυρά αντιβιοτικά και κυρίως τρικλαμπενδαζόλη, μια ουσία ειδικά για να εξολοθρεύει τα παράσιτα.

Μέσα σε ένα μήνα, τα συμπτώματα του ασθενούς εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό αναφέρθηκε στο New England Journal of Medicine.

Τα παρασιτικά σκουλήκια μπορεί να καταστρέψουν το ήπαρ και το πάγκρεας. Εισχωρούν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων ωμών ή μη ψημένων ψαριών γλυκού νερού και νεροκάρδαμου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.