search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:40
MENU CLOSE

«Να αφήσει την εσωστρέφεια» – Ρίχνει βάρος στο κοινοβουλευτικό επίπεδο το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2098
7/11/2019
09.11.2019 04:00
«Να αφήσει την εσωστρέφεια» - Ρίχνει βάρος στο κοινοβουλευτικό επίπεδο το Κίνημα Αλλαγής - Media

 

Μετρώντας αντίστροφα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, και θέλοντας να αφήσει πίσω την εσωστρέφεια που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στη Χαριλάου Τρικούπη, το Κίνημα Αλλαγής ρίχνει το βάρος του στο κοινοβουλευτικό πεδίο με μια σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν να «στριμώξουν» τόσο τη «γαλάζια» κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως άξονα αντιπολίτευσης, λοιπόν, επίκαιρη επερώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά, προς τον υπουργό Οικονομικών, καλώντας τον να απαντήσει εάν θα συνεχίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των δανειστών ή θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της αξιοποίησής της, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.

Σχετικά με το «καυτό» ζήτημα των υπέρογκων χρεώσεων των τραπεζών στις συναλλαγές η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι κάτω από την πίεση που άσκησε και τις πρωτοβουλίες που έλαβε, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω μέρος μόνο των χρεώσεων που έχουν επιβάλει. «Παίζοντας μπάλα» απέναντι στη «γαλάζια» κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής λέει μάλιστα πως θα επανέλθει με επερώτηση για το ζήτημα, γιατί, όπως λένε χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη, προφανώς η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες έγινε περισσότερο για τις κάμερες και λιγότερο για την ουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, πέρα από τις υπέρογκες και καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών, τέθηκε και το σημαντικό ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει πως η πρώτη κατοικία παύει να προστατεύεται στο τέλος του έτους και υπάρχει ο κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και δηλώνει πως το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία προκειμένου να διαφυλαχθεί η πρώτη κατοικία.

 

«Πυρά» Ανδρουλάκη

Σε εσωκομματικό επίπεδο πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη Γεννηματά. Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις τελευταίες αποφάσεις της ηγεσίας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Θέμα 104,6) τόνισε ότι «άλλαξαν τον αρχικό προγραμματισμό για μία συνδιάσκεψη τώρα και ώριμο συνέδριο σε έναν χρόνο. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει το συνέδριο».

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε μάλιστα πως «από το 2017, που ήρθαν 220.000 άνθρωποι και διαμορφώθηκε μια προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη είτε από την κ. Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%. Να σταματήσουν οι λάθος κινήσεις, να καταλάβουμε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φτάσαμε ώς εδώ πέρα».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43