search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Η ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου»

08.11.2019 13:58
Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει το Δόγμα Τρούμαν στο COSMOTE HISTORY HD - Media

Την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Δευτέρα 11/11 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

 

Μέσα από σπάνιες μαρτυρίες, η εκπομπή καταγράφει το πρώτο πολύνεκρο δυστύχημα της Ολυμπιακής με μια από τις ντακότες της το 1959, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τότε ο μεγιστάνας δέχτηκε μεγάλες πιέσεις για την ανανέωση των αεροπλάνων του. Η Ολυμπιακή, όμως, αποδείχτηκε πως ήταν έτοιμη για τη νέα εποχή.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, ξεκίνησε η «χρυσή εποχή» της εταιρείας. Ο Ωνάσης εκσυγχρόνισε τον στόλο, διάλεξε έμπειρους πιλότους, εμφανίσιμες και εκπαιδευμένες αεροσυνοδούς με γνώσεις ξένων γλωσσών και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα εστιατόρια της εποχής. Έτσι, οι πτήσεις της Ολυμπιακής μετατράπηκαν σε μια μοναδική πολυτελή εμπειρία, αποτελώντας, παράλληλα, την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Μέσα σε λίγα χρόνια η Ολυμπιακή μεγάλωσε και σε αεροπορικό στόλο και σε προσωπικό. Το 1966 έκανε το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι και μέχρι το 1972 είχε πετάξει σε όλες τις ηπείρους.

 

Εκτός από τα χρυσά χρόνια, η έρευνα της εκπομπής ρίχνει φως στις απεργίες και την πετρελαϊκή κρίση, που έπληξαν οικονομικά την εταιρεία. Ο Ωνάσης σταδιακά έχασε το ενδιαφέρον του για την Ολυμπιακή, ενώ κλονίστηκε η υγεία του, όταν σκοτώθηκε σε ατύχημα ο γιος του Αλέξανδρος. Η ενίσχυση που ζητούσε από το κράτος για να κρατήσει την εταιρεία δεν δόθηκε και έτσι η αεροπορική εταιρεία πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03