31/10/2020 12:52:36

Τεράστια γκάφα Μπόρις Τζόνσον: Δεν... ξέρει τι προβλέπει η συμφωνία με Ε.Ε. για τη Βόρεια Ιρλανδία

Κορωνοϊος-Βρετανία: Συμμορφώνεται ο Τζόνσον; - «Σταματήστε κάθε περιττή κοινωνική επαφή» - Media
 
Σε μεγάλο σφάλμα σχετικά με τη συμφωνία του Brexit που ο ίδιος συνήψε με την Ε.Ε. υπέπεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός , Μπόρις Tζόνσον, κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Ιρλανδία, απ' όπου δήλωσε ότι τα τοπικά προϊόντα που θα μεταφέρονται προς το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υπόκεινται σε τελωνειακούς ελέγχους.
 
Σε επίσκεψή του σε εργοστάσιο της εταιρίας «Tayto» στην επαρχία Άρμα της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Μπόρις Τζόνσον εξέθεσε τον εαυτό του, αφού με βάση τις δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι έχει πλήρη μεσάνυχτα από τη συμφωνία του: «Δεν θα υπάρχουν έλεγχοι, και σας μιλώ ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ένθερμος υποστηρικτής της ένωσης (Βόρειας Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν θα υπάρχουν έλεγχοι στα προιόντα που μεταφέρονται από τη Βόρεια Ιρλανδία στη Μεγάλη Βρετανία, διότι είμαστε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν θα επιβάλουμε ή εφαρμόσουμε ή θεσπίσουμε τέτοιους ελέγχους».
 
«Μάλλον ο Βρετανός πρωθυπουργός ξέχασε ή δεν κατάλαβε ότι στη συμφωνία του με την Ε.Ε αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δώσει το πράσινο φως στην εφαρμογή τελωνειακών ελέγχων στην Θάλασσα της Ιρλανδίας», σχολιάζουν επικριτικά πολλοί χρήστες στα social media.«Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων για τις δηλώσεις του», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της το βίντεο που κάνει το γύρο των social media.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.