search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:07
MENU CLOSE

Su-57: Το «ντιλ» που θα αλλάξει τα δεδομένα

08.11.2019 15:38
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Έχοντας επίσημα εγκρίνει το Su-57 για εξαγωγή νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία είναι έτοιμη να βγει στην αγορά με το τον μαχητικό πέμπτης γενιάς συζητώντας με αγοραστές που «απειλούν» τις ΗΠΑ.
 
Τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, όπως το αμερικανικό F-35 ή το ρωσικό Su-57 είναι εξαιρετικά ακριβά τόσο στην κατασκευή όσο και στην ανάπτυξη. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να «καλύψουν» το κόστος ανάπτυξης τέτοιων αεροσκαφών, η Ρωσία φαίνεται να προσπαθεί εκ νέου να κάνει το ίδιο μέσω κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων και ξένων πωλήσεων.
 
Η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) μια έκδοση-παραλλαγή του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57,σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά και σεναρίων για την εξέλιξη αυτή.
 
Παρά το γεγονός ότι η Κίνα εξοπλίζεται με το δικό της, εγχώριας κατασκευής stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων,το J-20 , το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις τόσο συμμαχικών κρατών όσο και ανταγωνιστών, για τις δυνατότητές του, η νέα αυτή είδηση για την ενδεχόμενη απόκτηση του Su-57, έχει δημιουργήσει προβληματισμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση του Su-57, που θεωρητικά προορίζεται να εξαχθεί στο Πεκίνο, θα ονομάζεται Su-57E και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει στο μέλλον ένας από τους «στόχους» του Πεκίνου.
 
«Η Κίνα πρόσφατα παρέλαβε 24 αεροσκάφη Su-35 και τα επόμενα δύο χρόνια η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει είτε αν θέλει να προμηθευτεί περισσότερα μαχητικά Su-35 είτε αν θέλει να κατασκευάσει το Su-35 στην Κίνα είτε αν θέλει να αγοράσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, όπου στην τελευταία περίπτωση θα ανταποκριθεί το Su-57E», ανέφερε αξιωματούχος.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:06