search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Η Χέρτα Βερολίνου… έριξε ξανά το Τείχος τριάντα χρόνια μετά (Video)

09.11.2019 16:05
Η Χέρτα Βερολίνου... έριξε ξανά το Τείχος τριάντα χρόνια μετά (Video) - Media

 

Σαν σήμερα 9 Νοεμβρίου, πριν από 30 χρόνια, συνέβη η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και όπως ήταν φυσικό η Χέρτα στο σημερινό ματς με τη Λειψία τίμησε την επέτειο.

Η Χέρτα δυο μέρες μετά την πτώση του Τείχους έπαιξε αγώνα με τη Βατενσάιντ, με το γήπεδο να είναι γεμάτο από οπαδούς και από τις δυο πλευρές του Βερολίνου.

Η «μεγάλη Κυρία» σήμερα, τιμής ένεκεν, φόρεσε τις εμφανίσεις που είχε βάλει πριν από 30 χρόνια, λευκές φανέλες με το έμβλημα της πόλης, τον αρκούδο του Βερολίνου, όπως ήταν οι φανέλες εκείνης της εποχής. Παράλληλα, στη φυσούνα του γηπέδου υπήρχε η επιγραφή «WIR SIND EIN BERLINER» (=Είμαστε ένας Βερολινέζος).

Πριν από την έναρξη του αγώνα, είχε στηθεί ένα τείχος στη σέντρα κατά μήκος του γηπέδου που έγραφε «μαζί κατά των τειχών, μαζί για το Βερολίνο», ενώ στα μάτριξ έπαζε η ιστορική ομιλία του Τζον Κένεντι, όταν είχε πει το «Ich bin ein Berliner» (=είμαι Βερολινέζος»).

Όταν οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο, τα παιδιά που ήταν μπροστά από το τείχος το έριξαν κάτω και άρχισαν να αγκαλιάζονται.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33