search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:31
MENU CLOSE

Δένδιας: Τουρκία και ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό (Video)

11.11.2019 07:23
Δένδιας: Τουρκία και ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό (Video) - Media

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι σε αφορά το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιφρουρήσει και τον δικό της εθνικό χώρο ο οποίος δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος διακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Δένδιας όμως δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τις ευθύνες της θα πρέπει να τις αναλάβει και η ΕΕ και να επιδείξει την απαιτούμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία τις περισσότερες φορές βρίσκεται μόνο στα λόγια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς για το αν η ΝΔ είχε καλλιεργήσει προεκλογικά προσδοκίες για τη διαχείριση του προσφυγικού – Μεταναστευτικού, τις οποίες τώρα ως κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει, απάντησε πως η ΝΔ υπήρξε ειλικρινής απέναντι στους πολίτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η σημερινή κυβέρνηση έχει βελτιώσει τόσο τη φύλαξη των συνόρων – που στη συνέχεια θα γίνει ακόμα καλύτερη, αλλά και τις επιδόσεις στο θέμα των επιστροφών.

Σε ότι αφορά το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, εστιάζει στον διάλογο, αλλά δεν είναι μια ήπια τακτική. Είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή τακτική, η οποία κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας ως οφείλει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί κανένα από τα εθνικά μας συμφέροντα. «Έχουμε αυτοπεποίθηση, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και ανερχόμενη οικονομία, οπότε αντιμετωπίζουμε την Τουρκία ως ίσος προς ίσο κι όχι ως αδύναμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:30