search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:48
MENU CLOSE

Ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala 2020

11.11.2019 07:26
Ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala 2020 - Media

 

Στο ετήσιο Met Gala -το οποίο λαμβάνει χώρα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου και συχνά αναφέρονται σε αυτό ως τα «Όσκαρ της Μόδας»- συναντώνται ο κόσμος της μόδας και ο κόσμος των διασημοτήτων στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, εορτάζοντας την εαρινή έκθεση του Costume Institute του μουσείου. Η έκθεση του 2020 θα έχει ως θέμα «Για τον Χρόνο: Μόδα και Διάρκεια». Υπόσχεται να παρουσιάσει ένα «άτακτο χρονολόγιο της ιστορίας της μόδας», αγκαλιάζοντας ενάμιση αιώνα μόδας, από το 1870 έως σήμερα.

Αντλεί έμπνευση από την έννοια «la durée» του Γάλλου φιλόσοφου του προηγούμενου αιώνα Ανρί Μπεργκσόν («χρόνος που ρέει, συσσωρεύεται και είναι αδιαίρετος»). Θα είναι επίσης φόρος τιμής στο μυθιστόρημα «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, ένα μυθιστόρημα στο οποίο «καταλύεται» η έννοια του χρόνου. Και ο συγγραφέας Μάικλ Κάνιγχαμ – του οποίου το μυθιστόρημα «Οι Ώρες» βασίστηκε στο μυθιστόρημα «Κυρία Ντάλογουεϊ» της Γουλφ – θα γράψει ένα καινούργιο διήγημα για τον κατάλογο της έκθεσης.

Η έκθεση στο Costume Institute θα επιδείξει 150 χρόνια fashion design, με υλικό από τα αρχεία του το οποίο θα εκτεθεί κατά τρόπον ώστε να διακόπτει μια παραδοσιακή, γραμμική πρόσληψη της έννοιας του χρόνου. Ο επιμελητής του Ινστιτούτου, Άντριου Μπόλτον, μιλώντας στο Vogue, περιέγραψε την εκδήλωση ως κάτι στο οποίο «φανταζόμαστε εκ νέου την ιστορία της μόδας, η οποία είναι κατακερματισμένη, ασυνεχής και ετερογενής».

«Η μόδα είναι, με ανεξίτηλο τρόπο, συνδεδεμένη με τον χρόνο. Δεν είναι μόνον το ότι αντικατοπτρίζει και εκφράζει το πνεύμα των καιρών, αλλά επίσης αλλάζει και εξελίσσεται με τα χρόνια, λειτουργώντας ως ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ακριβές ρολόι» τόνισε, στο AnOther Magazine, ο Μπόλτον.

Το Met Gala 2020 θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 4 Μαΐου (με προέδρους τους Nicolas Ghesquière, Lin-Manuel Miranda, Emma Stone, Meryl Streep και Anna Wintour). Η έκθεση – η οποία έχει τη στήριξη του γαλλικού οίκου ειδών πολυτελείας Louis Vuitton – θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:47