search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Εντυπωσιακό χτύπημα με καμουφλάζ ασθενοφόρου σχεδίαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (Photos)

11.11.2019 08:30
Εντυπωσιακό χτύπημα με καμουφλάζ ασθενοφόρου σχεδίαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (Photos) - Media

 

Για αποτροπή εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και τα ευρήματα σε δύο γιάφκες, στο Χολαργό και την Κυψέλη. Ο χρόνος πιθανού χτυπήματος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσδιορίζεται κοντά στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου. 

Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας εξάγονται κυρίως μέσω του οπλισμού και του εξοπλισμού που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε κρησφύγετο της οδού 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό. Από τα ευρήματα στο διαμέρισμα της οργάνωσης, οι αστυνομικοί  συμπεραίνουν ότι η ομάδα θα επιστράτευε την τέχνη του καμουφλάζ για να καταφέρει μία πιο αναβαθμισμένη επίθεση.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν ένας φάρος καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργό τους θα μετέτρεπαν σε ασθενοφόρο όχημα, τύπου βαν, το οποίο θα έκλεβαν το επόμενο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό θα περνούσαν απαρατήρητοι από τα «μάτια» της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και από κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Κανείς δεν θα υποπτευόταν ένα ασθενοφόρο.

Το καμουφλαρισμένο όχημα εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά οπλισμού. Όσον αφορά στο στόχο των τρομοκρατών μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, καθώς δεν βρέθηκαν σχετικές σημειώσεις και σχεδιαγράμματα. Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι πιο πιθανό ήταν να πληγεί στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο κρησφύγετο εντοπίστηκε και διόπτρα νυκτός, με τις Αρχές να θεωρούν ότι η επίθεση θα γινόταν κατά τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10