search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57
MENU CLOSE

Νότια Κορέα: «Τέλος» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με εντολή στρατού

11.11.2019 09:52
Νότια Κορέα: «Τέλος» στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με εντολή στρατού - Media

 

Την κατοχή και χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων με την χρήση υγρών απαγόρευσε ο στρατός της Νότιας Κορέας στις βάσεις του, για λόγους υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στην Σεούλ.

Η απαγόρευση από το στρατό έρχεται μετά από την έκδοση κυβερνητικής προειδοποίησης για τον τερματισμό χρήσης των αναφερόμενων συσκευών τσιγάρου, από τους πολίτες.

Οι άντρες στις ένοπλες δυνάμεις στη Νότια Κορέα, στην πλειοψηφία τους έφεδροι, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πιο μανιωδών καπνιστών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας προχώρησε στην έκδοση μιας οδηγίας τον προηγούμενο μήνα, παροτρύνοντας τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τη χρήση υγρών, επικαλούμενο περιπτώσεις τραυματισμού των πνευμόνων στις ΗΠΑ.

Το ίδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση ερευνών, προκειμένου να αποφασίσει αν υπήρξε επιστημονική βάση για την απαγόρευση των πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία ατμίζουν υγρό που περιέχει νικοτίνη.

Μία ημέρα μετά την έκδοση της κυβερνητικής προειδοποίησης, η αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων GS25 ανέστειλε την πώληση αρωματισμένου υγρού για ηλεκτρονικά τσιγάρα που παράγει η αμερικανική εταιρεία Juul Labs, αλλά και η εταιρεία KT&G στη Νότια Κορέα.

Οι αγορές ηλεκτρονικών τσιγάρων αντιστοιχούσαν στο 13% της αγοράς τσιγάρων τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57