search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Τουρκία: Άγριο πέσιμο στον Σλούκα επειδή δεν άγγιξε πανό με τον Κεμάλ – Τι απαντά ο ίδιος

11.11.2019 10:46
Ο Σλούκας υπέγραψε στον Ολυμπιακό - Media

 

Μεγάλες αντιδράσεις στην αθλητική, και όχι μόνο, κοινότητα της Τουρκίας έχει προκαλέσει η κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει το πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα, πριν τον χθεσινό αγώνα με την Μπεσίκτας, οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε εισερχόμενοι στον αγωνιστικό χώρο κράτησαν ένα πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο όμως ο Κώστας Σλούκας δεν άγγιξε καν.

Το πανό έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό» και με τον τρόπο αυτό η ομάδα το Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησαν αν τιμήσουν την μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, 81 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοναδικός που δεν άγγιξε το πανό με φίλους της Φενέρ να «ξεσηκώνονται» καθώς βρήκαν προσβλητική την κίνηση και σχολίασαν με άσχημους χαρακτηρισμούς τον αθλητή.

Πέρα όμως από τον βομβαρδισμό επικριτικών σχολίων κατά του Έλληνα διεθνή στα social media, που ζητούσαν μέχρι και την απομάκρυνσή του από την ομάδα, δεν έλειψαν και τα καυστικά σχόλια από διασημότητες της γειτονική χώρας.

Θέση κατά του Έλληνα αθλητή πήρε μεταξύ άλλων και ο Τούρκος σέντερ Σεμίχ Ερντέν ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter, σχολίασε το ότι ο διεθνής Έλληνας γκαρντ δεν άγγιξε το πανό για τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ.

«Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο».

Η απάντηση Σλούκα

Μετά τις αντιδράσεις, ο Κώστας Σλούκας απάντησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρ:

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Το σίγουρο ήταν ότι αν ο Κ. Σλούκας είχε κρατήσει τελικά το πανό, την ίδια και ίσως χειρότερη επίθεση θα δεχόταν από τους… εγχώριους υπερ-πατριώτες.

Από την άλλη και οι επαγγελματίες παίχτες θα πρέπει, πέρα από τα συμβόλαια και τις ισορροπίες που καλούνται να κρατήσουν, να έχουν το θάρρος να εκφράζουν και να υπερασπίζονται τις απόψεις τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35