search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Σεραφείμ: Οι μεγάλες επαναστάσεις προσέφεραν στην ανθρωπότητα μόνο εκατόμβες θυμάτων (Video)

11.11.2019 11:22
Σεραφείμ: Οι μεγάλες επαναστάσεις προσέφεραν στην ανθρωπότητα μόνο εκατόμβες θυμάτων (Video) - Media

 

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα» ήταν καλεσμένος ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το προσφυγικό, το τζαμί αλλά και τις εξελίξεις στην ΑΣΟΕΕ μετά την έφοδο της Αστυνομίας χθες Κυριακή. 

Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου για την ΑΣΟΕΕ και τα όσα εντόπισε η Αστυνομία ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε: «Οι μεγάλες επαναστάσεις Γαλλική, η Οκτωβριανή ουδέν προσέφεραν στην ανθρωπότητα παρά μόνο εκατόμβες θυμάτων. Συνεπώς δεν αλλάζει ο κόσμος με τη βία και το έγκλημα». 

«Όλα αυτά ερμηνεύονται ως αποτυχία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τα παιδιά αυτά είναι τα δικά μας παιδιά. Έχουμε την ευθύνη όλοι. Τα παιδιά αυτά είναι η στρεβλή αντίληψη για τον κόσμο και τη ζωή», πρόσθεσε σχολιάζοντας τις καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Η δήλωση του Σεραφείμ προκαλεί εντύπωση, καθότι είναι ο Μητροπολίτης που στον Πειραιά, την ημέρα της παρέλασης της 25ης  Μαρτίου, τη μέρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ξεκινά κάθε χρόνο τον εορτασμό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου ψέλνει πανηγυρική δοξολογία παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Πειραιά. 

Δεν αναγνωρίζει ο Μητροπολίτης την Ελληνική Επανάσταση, την ένοπλη δηλαδή εξέγερση την οποία διεξήγαγαν επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:30