search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:04
MENU CLOSE

“Νοικοκύρεμα” αλά ελληνικά

17.02.2010 16:29
"Νοικοκύρεμα" αλά ελληνικά - Media

Με το ένα χέρι μας τα (ψιλο)δίνουν με το άλλο μας τα (χοντρο)παίρνουν. Θα θυμάστε βέβαια που η κυβέρνηση έκανε ποδαρικό με την απόφαση για τη μείωση του στόλου και του κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων. Ε, ο Ραγκούσης παρουσίασε αναλυτικά αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της απόφασης, με άλλα λόγια, τι μας εξοικονόμησε η κυβέρνηση σε είδος (καύσιμα) και χρήμα.Έχουμε και λέμε: τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης και λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών μειώθηκαν από 279 σε 172 σήμερα. Από αυτά, 19 χρησιμοποιούνται από Υπουργούς – Υφυπουργούς, 26 χρησιμοποιούνται από λοιπά πρόσωπα (ανώτατους δικαστικούς κλπ), 83 έχουν δοθεί σε φορείς του Δημοσίου (υπηρεσίες, ΝΠΔΔ), ενώ 44 παραμένουν στο Υπουργείο για ξένες αποστολές, επίσημες αντιπροσωπείες κλπ.

Με το ένα χέρι μας τα (ψιλο)δίνουν με το άλλο μας τα (χοντρο)παίρνουν. Θα θυμάστε βέβαια που η κυβέρνηση έκανε ποδαρικό με την απόφαση για τη μείωση του στόλου και του κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων. Ε, ο Ραγκούσης παρουσίασε αναλυτικά αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της απόφασης, με άλλα λόγια, τι μας εξοικονόμησε η κυβέρνηση σε είδος (καύσιμα) και χρήμα. Έχουμε και λέμε: τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης και λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών μειώθηκαν από 279 σε 172 σήμερα. Από αυτά, 19 χρησιμοποιούνται από Υπουργούς – Υφυπουργούς, 26 χρησιμοποιούνται από λοιπά πρόσωπα (ανώτατους δικαστικούς κλπ), 83 έχουν δοθεί σε φορείς του Δημοσίου (υπηρεσίες, ΝΠΔΔ), ενώ 44 παραμένουν στο Υπουργείο για ξένες αποστολές, επίσημες αντιπροσωπείες κλπ.

Όσον αφορά τη βενζίνη, τα ανταλλακτικά και το σέρβις, υπήρξαν «δραστικές» μειώσεις τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες (όου γιέα):

α/ η συνολική κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε από 84.055,17 λίτρα (συνολική δαπάνη 81.613 ευρώ) σε 30.485 λίτρα (συνολική δαπάνη 29.911 ευρώ), με αντίστοιχη μείωση στην εκπομπή ρύπων.

β/ οι δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές, από 156.122,67€ το περυσινό τρίμηνο, φέτος μειώθηκαν στα 54.096€.

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, μας έκαναν οικονομία κάτι παραπάνω από 150 χιλιάρικα. Μάλλον, όμως πρόκειται για ψιλά, μπροστά στα 1.100.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν από την επομένη των εκλογών ως την 31η Δεκεμβρίου για πτήσεις κυβερνητικών VIP αεροσκαφών, όπως αποκάλυπτε το «Π» στις 28.1.2010. Βάλε, από την αρχή του χρόνου τα πήγαιν’ έλα σε Βρυξέλλες, Παρίσια και Μόσχες όπου περιφέραμε σε «διαπραγματεύσεις» την εθνική κυριαρχία, βάλε και κάτι φρεγάτες και κάτι Γιουροφάιτερ που ψώνισε για σουβενίρ ο Γιώργος. Δε λέμε ότι μπήκαμε μέσα λόγω των συγκεκριμένων μετακινήσεων, γιατί μέσα είμαστε ως το λαιμό, με ή χωρίς αυτές. Αλλά δηλώσεις του τύπου «όταν θέλουμε μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος» μάλλον δεν στέκουν με τίποτα. Μην τρελλαθούμε….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:59