search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Ψαρόσουπα βελουτέ

11.11.2019 12:48
soypa-620×330-1.jpg

 

Υλικά

1 κιλό ψάρια (διάφορα) για σούπα (βακαλάος, ροφός, σφυρίδα,σκορπίδια) αγοράστε ότι βρείτε από αυτά

4 κολοκυθάκια

1 κιλό πατάτες

1 μάτσο σέλινο

5 καρότα κομμένα

6 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη

λάδι

αλάτι-πιπέρι

2 λεμονιά τον χυμό τους

 

Συνταγή:

Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τα ψάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι, 1 πατάτα, 2 καρότα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Μόλις βράσουν καλά τα ψάρια κυρίως, τα βγάζουμε προσεχτικά σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε και τα λαχανικά σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το ζωμό, ιδίως αν έχουμε παιδιά γιατί μπορεί να έχει μείνει κάποιο κόκκαλο ψαριού.

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, βάζουμε όλα τα υλικά μας, και τα βρασμένα λαχανικά, εκτός από τα ψάρια. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να βράσουν και τα άλλα και να μείνει ζωμός, Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Βάζουμε στο μπλέντερ το ζωμό με τα λαχανικά και το κάνουμε χυλό έτσι ώστε να γίνει βελουτέ. Το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει πάλι τρία λεπτά με τη βελουτέ μορφή και σερβίρουμε αμέσως τη ζεστή σούπα σε βαθύ πιάτο. Στη μέση του τραπεζιού, βάζουμε την πιατέλα με τα ψάρια!

 

https://www.juniorsclub.gr/

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21