search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:25
MENU CLOSE

«Τέλος η αναμονή» για το Su-57 – Έτοιμο το πρώτο ρωσικό stealth μαχητικό σειριακής παραγωγής

11.11.2019 15:14
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Έσκασε σαν «βόμβα» η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος την Παρασκευή αποκάλυψε ότι το πρώτο, σειριακής παραγωγής, μαχητικό Su-57 είναι έτοιμοι και αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 θα ενισχύσει σε τεράστιο βαθμό και θα αλλάξει ριζικά τις δυνατότητες της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από ότι φαίνεται η αρχή «έγινε», όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της χώρας.
 
Ειδικότερα, ο Alexei Krivoruchko επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής των Su-57 όπου και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Όσον αφορά το πρόγραμμα δημιουργίας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, είναι πλέον εμφανές ότι το πρώτο σειριακής παραγωγής μαχητικό Su-57 είναι έτοιμο».
 
Ο ίδιος πρόσθεσε συνέχισε λέγοντας ότι αναμένεται να παραδοθεί σύντομα στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πριν από το τέλος του 2019, ενώ άφησε «μήνυμα» σχετικά με την παραγωγή το 2020, καθώς είπε ότι του χρόνου θα παραδοθούν ακόμα περισσότερα stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς.
 
Υπενθυμίζεται ότι με την ισχύουσα σύμβαση, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να παραλάβει συνολικά 76 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 μέχρι το 2028.
 
Τα χαρακτηριστικά του Su-57
Υπενθυμίζεται πως το stealth μαχητικό αεροσκάφος Su-57 έχει σχεδιαστεί για την επίθεση και την καταστροφή εχθρικών απειλών σε αέρα, έδαφος και στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ είναι ικανό να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, αεροπορικής κυριαρχίας αέρα, αλλά και επιδρομές μεγάλων αποστάσεων έναντι στρατηγικών στόχων.
 
Το Su-57 μπορεί να ενσωματώσει ένα ευρύ φάσμα οπλικών και πυραυλικών συστημάτων, όπως πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους είτε μικρής είτε μεσαίας είτε μεγάλης εμβέλειας, ενώ μπορεί να φέρει και «έξυπνες» βόμβες 250, 500 και 1500 κιλών.
 
Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του είναι 10 τόνοι, ενώ οι stealth ιδιότητες και χαρακτηριστικά του οφείλονται τόσο από την κατασκευή του, όσο και από τα ειδικά υλικά επίστρωσης που έχουν ενσωματωθεί σε αυτή, απορροφώντας έτσι την θερμική υπογραφή του μαχητικού, που δεν επιτρέπουν στα εχθρικά ραντάρ να το «εντοπίσουν» παρά μόνο σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
 
Πηγή: onalert.gr/TASS
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:25