search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Κινεζικό ενδιαφέρον για αύξηση της συμμετοχής σε ΑΔΜΗΕ και «Αριάδνη»

11.11.2019 17:19
Κινεζικό ενδιαφέρον για αύξηση της συμμετοχής σε ΑΔΜΗΕ και «Αριάδνη» - Media

 

Η συμμετοχή της κινεζικής State Grid στον ΑΔΜΗΕ και στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με την διοίκηση της κινεζικής εταιρείας.

Η State Grid ελέγχει ήδη το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός επενδυτής και ενδιαφέρεται να αυξήσει την συμμετοχή της, στο πλαίσιο της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της εταιρίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Κατά τις πληροφορίες η απάντηση από πλευράς ΥΠΕΝ ήταν ότι σημειώνεται το ενδιαφέρον για περαιτέρω επένδυση στον ΑΔΜΗΕ και θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ενωσιακής νομοθεσίας.

Αναφορικά με την διασύνδεση Κρήτη – Αττική, η State Grid εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection» που υλοποιεί το έργο.

Η θέση του υπουργείου ήταν επίσης πως είναι θετική η εκδήλωση ενδιαφέροντος και ότι η διάθεση μετοχών της Αριάδνη θα γίνει με διαγωνισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15