search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι για παράνομα ταξί

11.11.2019 18:24
Πυκνό μυστήριο με εξαφάνιση οδηγού ταξί (Video) - Media

 

Το υπουργείο Τουρισμού δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ελέγχων με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκλοπής του μεταφορικού έργου.

Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, από το οποίο υπάρχει απώλεια τεράστιων εσόδων ενώ θα αξιοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα για τις συμβάσεις των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, η οποία λειτουργεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με το Insider.gr στο κλαδικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, που είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου, αλλά και να αναφερθεί στην πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι το έργο που προσφέρει ο κλάδος συνδέεται με την τουριστική ταυτότητα του τόπου μας, αφού η καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη πιστώνεται στους επαγγελματίες του κλάδου και λειτουργεί προς όφελος του τουρισμού.

Με την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ψηφιακού μητρώου, διευκολύνονται τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια των ελέγχων των Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης που εκμισθώνονται με οδηγό. Στο πλαίσιο αυτής της τουριστικής υπηρεσίας, που πρέπει να παρέχεται κάτω από αυστηρό έλεγχο, χρειάζεται και η ενίσχυση της τουριστικής αστυνόμευσης, κάτι που έχει ήδη τεθεί από τον κ. Κόνσολα, στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Έκανε, επίσης, λόγο για τη μείωση των φόρων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο, αλλά και για μια νέα δέσμη κινήτρων για την αντικατάσταση των γερασμένων και παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων και την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον κλάδο και το μεταφορικό έργο. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ανοιχτό και ισότιμο διάλογο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:39