search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Ιράν: Βρέθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου – «Μυθικός» ο αριθμός βαρελιών

11.11.2019 20:02
Ιράν: Βρέθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου - «Μυθικός» ο αριθμός βαρελιών - Media
 
Το Ιράν ανακάλυψε στα νότια της χώρας ένα νέο κοίτασμα πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ρουχανί.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κοίτασμα θα παράξει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, επιβεβαιώνοντας τη θέση της χώρας ως την τρίτη στον κόσμο αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου.
 
Ο Ρουχανί, μάλιστα, είπε ότι στα ήδη 150 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που η χώρα μπορεί να παράξει, θα προστεθούν άλλα περίπου 53 δισεκατομμύρια.
 
Το νέο κοίτασμα εντοπίστηκε στην επαρχία Κουζεστάν, ιδιαίτερα σημαντική περιοχή για την παραγωγή πατρελαίου του Ιράν. Το κοίτασμα βρίσκεται σε έκταση 2.400 τετραγωννικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε βάθος 80 μέτρων.
 
Ο Ρουχανί απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις στο Ιράν είπε: «Λέω στον Λευκό Οίκο, ότι τις μέρες που απαγορεύατε την πώληση ιρανικού πετρελαίου και πιέζατε τη χώρα μας, οι εργάτες μας και οι μηχανικοί μας κατάφεραν να ανακαλύψουν το νέο κοίτασμα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:31