07/03/2021 07:19:06

Εθνικιστική ανατριχίλα στην Πολωνία: Χιλιάδες φώναξαν «Θεός, τιμή, πατρίδα» και «Πολωνική Ιντιφάντα»! (Photos/Video)»

Εθνικιστική ανατριχίλα στην Πολωνία: Χιλιάδες φώναξαν «Θεός, τιμή, πατρίδα» και «Πολωνική Ιντιφάντα»! (Photos/Video)» - Media

 

Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί εθνικιστές κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρσοβίας συμμετέχοντας στην ετήσια ακροδεξιά πορεία που μνημονεύει την ανεξαρτησία της χώρας, με πολλούς να κρατούν τις κοκκινόλευκες πολωνικές λάβαρα, και άλλους αναμένους πυρσούς και καπνογόνα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν "Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση" και "Θεός, τιμή, πατρίδα!" μεταξύ άλλων εθνικιστικών συνθημάτων. Άλλοι διαδηλωτές φορώντας μαύρη κουκούλα, κρατούσαν πανό που καλούσε σε "πολωνική Ιντιφάντα" και κατήγγειλε τον «σιωνισμό».

Αφορμή για αυτή την εκδήλωση ήταν ο γιορτασμός των Πολωνών ακροδεξιών της δεύτερης πολωνικής δημοκρατίας του 1918, που διαμορφώθηκε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν συγκροτήθηκε η χώρα συμπεριλαμβάνοντας τμήματα της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ρωσίας.

Οι συμμετέχοντες, συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Βαρσοβίας, άκουσαν τον κεντρικό ομιλητή της συγκέντρωσης Robert Bakiewicz να τους προειδοποιεί ότι ο κόσμος «εγκατέλειψε τον Θεό και τον Χριστιανισμό» και ότι η Πολωνία θα πεθάνει «καθώς τα έθνη της δυτικής Ευρώπης πεθαίνουν», όπως αναφέρει το Reuters.

Φυσικά, στην διαδήλωση των Πολωνών εθνικιστών δεν έλειψαν τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνθήματα όπως και η αντίθεση των συμμετεχόντων στην LGBT κοινότητα και τα δικαιώματά τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.