search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Αποσύρει την τροπολογία για την φυλάκιση στην εξύβριση των Θείων ο υπ. Δικαιοσύνης (Video)

12.11.2019 09:29
Αποσύρει την τροπολογία για την φυλάκιση στην εξύβριση των Θείων ο υπ. Δικαιοσύνης (Video) - Media

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα αποσύρει την τροπολογία για την φυλάκιση στην εξύβριση των θείων, ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν  με βάση την τροπολογία με την οποία    «επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Τιάρας μίλησε στον Σκάι και την εκπομπή «οι Αταίριαστοι» και είπε πως θα την αποσύρει εφόσον υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις, παρότι, όπως εξήγησε «με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο». Και συνέχισε, «Πρόκειται για προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων, που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33