search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Η τουρκική αστυνομία βασάνισε νέους του HDP επειδή αρνήθηκαν τη «σωματική έρευνα»

12.11.2019 09:58
Η τουρκική αστυνομία βασάνισε νέους του HDP επειδή αρνήθηκαν τη «σωματική έρευνα» - Media

 

To αριστερό φιλοκουρδικό κόμμα HDP της Τουρκίας κατήγγειλε ότι μέλη της Συνέλευσης Νέων του Κόμματος βασανίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη.

Το HDP τόνισε συγκεκριμένα ότι οι νέοι του κόμματος συνελήφθησαν σε πολλές διαφορετικές πόλεις και εν συνεχεία όλοι τους, συνολικά 36 άτομα, οδηγήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα.

Εκεί, όσοι αρνήθηκαν τη σωματική έρευνα, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, γεγονός που τους ώθησε στην απόφαση να αρχίσουν απεργία πείνας μέσα στα κελιά για να διαμαρτυρηθούν.

Η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους απαγορεύτηκε ενώ την Δευτέρα οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο κάτι που θα παρατείνει την κράτησή τους.

Μετά την επιστροφή από τα δικαστήρια οι αρχές θέλησαν να κάνουν και πάλι σωματική έρευνα. Ενας από τους κρατούμενους, ο Μετίν Γιλμάζ, αρνήθηκε με συνέπεια να μεταφερθεί στην απομόνωση και να βασανιστεί. Σύμφωνα με το δικηγόρο του “δεν μπορεί καν να περπατήσει από τους βασανισμούς”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:35