search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:13
MENU CLOSE

Ελληνίδα αποποιείται την κυπριακή υπηκοότητα μετά από επίθεση

12.11.2019 14:34
Κύπρος: «Παγώνουν» για έναν χρόνο και οι γεωτρήσεις ΕΝΙ-TOTAL - Media

 

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης κατάγγειλε ότι μια πολίτης, η οποία κατέχει την ελληνική και την κυπριακή υπηκοότητα, αποφάσισε να αποποιηθεί της κυπριακής λόγω της απογοήτευσής της από την στάση των αρμοδίων αφότου δέχθηκε επίθεση από ένοικους του συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο διαμένει γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα να χρησιμοποιείται χώρος στάθμευσης για ΑμεΑ αποκλειστικά από όσους το δικαιούνται.
 
Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Λαμπριανίδης αποκάλεσε ως «ιδιαίτερα απογοητευτικό» ότι μια πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αποφασίσει και έχει υποβάλει αίτηση για να αποποιηθεί της κυπριακής υπηκοότητας «απογοητευμένη από την στάση και τη διαχείριση από το κράτος μας της παράνομης στάθμευσης σε χώρους στάθμευσης για ΑμΕΑ και της αδυναμίας του κράτους και της αστυνομίας να καταγγέλλει τους παραβάτες σε βαθμό που αποθρασύνθηκαν και δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε υβριστική επίθεση προς την συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία ένοιωσε ότι δεν αξίζει πλέον αν είναι Κύπρια υπήκοος».
 
Το κράτος, σημείωσε, «οφείλει να λάβει μέτρα να προστατέψει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, τους πολίτες, αλλά και να εφαρμόσει τους νόμους οι οποίοι ψηφίζονται για προστασία των δικαιωμάτων μας».
 
Επιτέλους, πρόσθεσε, το θέμα της παράνομης στάθμευσης πρέπει να λυθεί και είναι άξιο απορίας πως το 2019 ακόμα ασχολούμαστε με την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης και να υπάρχουν σημεία που η αστυνομία να δηλώνει αδύναμη ή ότι είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της να καταγγείλει τους παραβάτες.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι υπήκοος και της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι η ίδια δεν είναι ανάπηρη, αλλά κατοικεί σε συγκρότημα κατοικιών όπου υπάρχει χώρος για άτομα με αναπηρίες και την ενδιαφέρει να είναι διαθέσιμος για αυτούς που πραγματικά τον δικαιούνται. Έχει δεχθεί επίθεση ακριβώς γι αυτό, πρόσθεσε, από τους άλλους ενοίκους του κτιριακού συγκροτήματος οι οποίοι θέλουν να σταθμεύουν εκεί για την ευκολία τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:13