search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:07
MENU CLOSE

Ο Τούρκος σεφ Salt Bae… αλατίζει ντιλ ενός δισεκατομμυρίου

12.11.2019 14:44
Πελάτης του Salt Bae αρνήθηκε να πληρώσει υπέρογκο λογαριασμό για... επιχρυσωμένες μπριζόλες (Photo) - Media
 
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Nusr-Et, γνωστό από τον ιδρυτή του, τον σεφ Nusret Gökçe – ή αλλιώς – Salt Bae, σκέφτονται να πουλήσουν ένα μερίδιο στην επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
 
Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Ferit Sahenk και οι συνιδρυτές Nusret Gökçe και Mithat Erdem σκέφτονται να πουλήσουν ένα συνδυασμένο μερίδιο ή μεμονωμένο χαρτοφυλάκιο σε έναν επενδυτή ή ομάδα επενδυτών, δήλωσαν οι πηγές. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές και ένας οικονομικός σύμβουλος αξιολογεί πιθανές προσφορές, ανέφεραν.
 
Η αποτίμηση του Nusr-Et ως αυτόνομης επιχείρησης θα μπορούσε να φθάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο, σύμφωνα με δύο από τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις συζητήσεις πωλήσεων.
 
Το Nusr-Et also, που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Gökçe το 2010, διαθέτει επίσης καταστήματα στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι και τη Μύκονο. Ο Gökçe και ο Erdem κατέχουν συνολικά το 49% της αλυσίδα εστιατορίων, ενώ ο όμιλος Dogus Restaurants Entertainment & Management, κατέχει το υπόλοιπο.
 
Ο όμιλος Dogus αγωνίστηκε να εξοφλήσει δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα μετά την πτώση της τουρκικής λίρας. Ο όμιλος αναδιάρθρωσε το Δεκέμβριο χρέη ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει πουλήσει μερίδια ξενοδοχείων και εστιατορίων ως μέρος της συμφωνίας με τους πιστωτές του.
 
Η εταιρεία είχε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, σύμφωνα με τις πηγές.
 
Πηγή: newmoney.gr/Bloomberg
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:07