search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:59
MENU CLOSE

Έκπληξη από Πούτιν: «Ψαλιδίζει» τις αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας

12.11.2019 18:18
Έκπληξη από Πούτιν: «Ψαλιδίζει» τις αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας - Media
 
Η Ρωσία, μια εξοπλιστική υπερδύναμη και ένας συνεχής «πονοκέφαλος» για το ΝΑΤΟ, προσπαθεί εδώ και χρόνια να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα της με αποτέλεσμα φέτος, για πρώτη φορά, να εξέλθει της λίστας με τις πέντε χώρες με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες. «Εξασφαλίσαμε την ασφάλεια της χώρας» ισχυρίζεται ο Πούτιν.
 
Οι μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες στη Ρωσία σχετίζονται με το ότι η χώρα οδεύει προς το «απόγειο του εκσυγχρονισμού», επιτρέποντας στην κυβέρνηση να διαθέτει λιγότερους πόρους, διατηρώντας εντούτοις τα ίδια επίπεδα άμυνας, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησής του, εξηγώντας τους λόγους, για τους οποίους η Ρωσίας είναι σε θέση να ξοδεύει λιγότερα για την άμυνα.
 
Όπως είπε συγκεκριμένα, οι περικοπές αυτές σχετίζονται με το γεγονός ότι οι βασικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται στα σκαριά συνδέονται «με την ανάγκη εντατικοποίησης των εργασιών για τη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας», αλλά επίσης και με την ανάγκη για την «ανανέωση του στρατιωτικού εξοπλισμού». «Και έχουμε φθάσει στο απόγειο αυτών των εργασιών», επεσήμανε.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ανταγωνιστικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.
 
Ο Πούτιν ανέθεσε, στο πλαίσιο αυτό, στην κυβέρνηση να καταρτίσει «σαφή και κατανοητά» σχέδια για να συμπεριλάβει τις αμυντικές δραστηριότητες στην υλοποίηση εθνικών πρότζεκτ – ήτοι σε μια σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση διαφόρων πτυχών της οικονομίας και της επιστήμης στη Ρωσία.
 
«Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε την αυστηρή, στοχευμένη χρήση των κεφαλαίων που διατίθενται για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού. Θέλω να δώσω έμφαση στο ότι πρέπει να επιτύχουμε την απόλυτη διαφάνεια σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας: «Η ροή των κεφαλαίων θα πρέπει να παρακολουθείται ξεκάθαρα σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης και για όλους τους τύπους δαπανών του προϋπολογισμού».
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57