search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:17
MENU CLOSE

Χιλή: Νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – Συνεχίζεται η πίεση στον πρόεδρο Πινιέρα

13.11.2019 07:06
Χιλή: Νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα -  Συνεχίζεται η πίεση στον πρόεδρο Πινιέρα  - Media

 

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη Χιλή, μετά το κάλεσμα εκατοντάδων κοινωνικών οργανώσεων για να συνεχιστεί η πίεση επί της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα και να επαναληφθεί το αίτημα για άμεσες και βαθιές κοινωνικοοικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Σαντιάγο, κρατώντας σημαίες της Χιλής και πανό με συνθήματα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική Plaza Italia, στο κέντρο της πρωτεύουσας, για να κατευθυνθούν στην έδρα της Ενωτικής Ομοσπονδίας εργατικών ενώσεων (CUT) του πιο ισχυρού συνδικάτου στη χώρα, περνώντας μπροστά από το προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα, την έδρα της κυβέρνησης.

Την έκκληση σε “γενική απεργία” στις δημόσιες υπηρεσίες είχαν κάνει την προηγουμένη εκατό κοινωνικές οργανώσεις που έχουν ενωθεί σε μια “κοινωνική Πλατφόρμα”, όπως η CUT και πολλά συνδικάτα από τους τομείς της παιδείας, της υγείας, των λιμενικών και των τελωνειακών υπηρεσιών.

Πολλά σχολεία ήταν κλειστά και τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν έχουν ξαναρχίσει από τις 18 Οκτωβρίου που ξέσπασε η κοινωνική κρίση, μετά την ανακοίνωση της αύξησης του εισιτηρίου στο μετρό της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, τα δημόσια μέσα μεταφοράς λειτούργησαν σχεδόν κανονικά και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Σαντιάγο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43