search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44
MENU CLOSE

Λάρισα: Κλοπή καυσίμων από στρατόπεδο – Καταδικάστηκαν οι πολίτες, αθώοι οι καραβανάδες

13.11.2019 10:13
Λάρισα: Κλοπή καυσίμων από στρατόπεδο - Καταδικάστηκαν οι πολίτες, αθώοι οι καραβανάδες - Media

 

Εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η απόφαση σε β’ βαθμό για την υπόθεση της κλοπής καυσίμων από το στρατόπεδο της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ) στο Ομορφοχώρι, που εν συνεχεία μεταγγίζονταν κατά τόνους επί μεγάλο χρονικό διάστημα από τα στρατιωτικά βυτία σε πολιτικά για να πάρουν εν συνεχεία τους δρόμους του εμπορίου.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr, το δικαστήριο τιμώρησε έναν πολίτη με ποινή φυλάκισης 11 μηνών για την πράξη της άμεσης συνέργειας σε απάτη στην υπηρεσία.

Το οξύμωρο σε όλη την ιστορία είναι ότι εμπλεκόμενοι ήταν και στρατιωτικοί οι οποίοι όμως, όλως τυχαίως, δεν καταδικάστηκαν.

Το ποινικό δικαστήριο ανέλαβε τους πολίτες και το Στρατοδικείο τους στρατιωτικούς.

Επίσης, διαχωρίστηκε ως προς την εκδίκασή του ανά ημερομηνίες.

Σε άλλη εκδικάστηκαν τα αδικήματα που τελέστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου (την ημέρα της σύλληψης 21η Μαΐου 2012) και σε άλλη για τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας των επόμενων ημερών.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων προκαλούν ερωτηματικά στους εμπλεκομένους, καθώς έρχονται σε αντίθεση

Το 2017 το Στρατοδικείο Λάρισας για την υπόθεση των ευρημάτων των επόμενων ημερών αθώωσε τους στρατιωτικούς.

Η εισαγγελέας διαφώνησε και έστειλε την υπόθεση στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (δευτεροβάθμιο στρατιωτικό δικαστήριο), αλλά εκεί κρίθηκε απαράδεκτη η έφεση και ισχύει η αθωωτική απόφαση.

Κι ενώ για τα ευρήματα των επόμενων ημερών οι στρατιωτικοί αθωώθηκαν, οι πολίτες για το ίδιο σκέλος καταδικάστηκαν!

Αρχικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σύμφωνα με το οποίο «οι δύο στρατιωτικοί ήταν σε συνεννόηση» και ήταν σε θέση «να πετυχαίνουν την παράτυπη έξοδο των καυσίμων καθότι αμφότεροι διοικητές» (ο ένας του Λόχου Διοίκησης και ο άλλος της 1ης ΔΑΚΑ).

Εν συνεχεία, εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν πάλι ένοχοι, με ελαφρυντικά αυτή τη φορά.

Ένας εξ αυτών, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, παίρνει τον δρόμο της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Για τα γεγονότα του αυτοφώρου που εκδικάστηκαν πριν λίγο διάστημα, το Πενταμελές Στρατοδικείο Λάρισας επέβαλε ποινές φυλάκισης δυόμισι και τριών ετών στους δύο Λαρισαίους στρατιωτικούς που πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44