search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Βικτώρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά – Κατέρρευσε γέφυρα (Photo/Video)

13.11.2019 17:42
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πότε ξεκινούν οι επιδοτήσεις των δόσεων από 300 έως 600 ευρώ το μήνα - Media

 

Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων εξακολουθεί να προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Τα προβλήματα καταγράφονται κατά μήκος του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, όπου στο τμήμα Χανιά-Κίσσαμος στο ύψος της περιοχής Νοπήγια, τα νερά κατέβασαν χώματα στον δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταπτώσεις χωμάτων έχουν αναφερθεί και σε σημεία της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στην περιοχή «Κριός» του δήμου Κανδάνου – Σελίνου, υδροστρόβιλος παρέσυρε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ενώ στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση.

Αποκομμένοι οι κάτοικοι του Αλικιανού – Κατέρρευσε η πρόχειρη γέφυρα

Για μία ακόμα φορά τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο νομό Χανίων καθώς οι έντονες καταιγίδες κατέστρεψαν την πρόχειρη διάβαση που είχε τοποθετηθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη.

Οι κάτοικοι του Αλικιανού παρέμειναν για αρκετή ώρα αποκομμένοι από τις γύρω περιοχές ενώ προσωρινή λύση στο πρόβλημα έδωσε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, Τάσο Κουρουπάκη, να επανατοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey για την διέλευση των οχημάτων.

Εγκλωβίστηκε στο Γεροπόταμο – Επιχείρησε η πυροσβεστική

Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις οδηγών που εγκλωβίστηκαν σε δρόμους της Κρήτης που είτε είχαν μετατραπεί σε… ποτάμια, είτε είχαν παρασυρθεί ξένα αντικείμενα και πέτρες εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Οι περισσότερες παροχές βοήθειες καταγράφηκαν στα Χανιά και τη Μεσαρά ενώ χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση του ηλικιωμένου άνδρα που εγκλωβίστηκε στο Γεροπόταμο, εκεί όπου τον περασμένο Φλεβάρη βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ηλικιωμένος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από το συγκεκριμένο σημείο, αδιαφορώντας για τα αναχώματα και τις αλυσίδες που έχουν τοποθετηθεί εκεί για την αποτροπή της διέλευσης των οχημάτων. Το αυτοκίνητο «κόλλησε» μέσα στις λάσπες και χρειάστηκε η Πυροσβεστική ν’ αναλάβει δράση προκειμένου να το επαναφέρει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:31