26/09/2020 11:30:34

Τι σημαίνει το «ok boomer» που έχει κατακλύσει τα social media - Πώς θα το μεταφράζαμε στα ελληνικά

Τι σημαίνει το «ok boomer» που έχει κατακλύσει τα social media - Πώς θα το μεταφράζαμε στα ελληνικά - Media

 

Αν συνηθίζετε να σκρολάρετε στα social media, αν σας αρέσουν δημοφιλείς σελίδες όπως το 9gag, αν είστε λάτρης των memes σίγουρα το τελευταίο διάστημα έχετε συναντήσει την έκφραση ok boomer.

Πλέον ως φράση έχει αρχίσει να βγαίνει και εκτός του πλαισίου που δημιουργήθηκε, δημιουργώντας διάφορες «δευτερογενείς» χιουμοριστικές αναφορές τις οποίες βέβαια αδυνατούμε να καταλάβουμε αν δεν απαντήσουμε στο ερώτημα: τι είναι το «ok boomer»;

Πρόκειται για μια ειρωνική αναφορά στους μεσήλικες (και πάνω), πια, που γεννήθηκαν την περίοδο του «baby boom», δηλαδή τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθώς συνηθίζουν να ασκούν κριτική στους σημερινούς νέους για διάφορα ζητήματα, φέρνοντας ως θετικό αντιπρόταγμα τη δική τους νεότητα, το «ok boomer» αποτελεί τη συμπύκνωση σε μια φράση της απροθυμίας των νέων να εμπλακούν σε αυτή τη συζήτηση.

Με λίγα λόγια, στα ελληνικά θα το μεταφράζαμε περίπου ως «εντάξει, θείο».

Αποτέλεσμα εικόνας για ok boomer

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.