search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:56
MENU CLOSE

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

14.11.2019 06:42
Ισραήλ και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας - Media

 

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε εφαρμογή στις 05:30 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη διπλωματία της Αιγύπτου, που είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, και ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Η «συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επιτεύχθηκε κατόπιν των προσπαθειών της Αιγύπτου» και εγκρίθηκε «από παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Τζιχάντ», είπε ανώτερος αξιωματούχος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ. Πηγή προσκείμενη στον Ισλαμικό Τζιχάντ επιβεβαίωσε ότι κλείστηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Ισραήλ: «Στην ησυχία θα απαντήσουμε με ησυχία»!

Το Ισραήλ σκοπεύει να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός εάν οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της επικράτειάς του, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ισραέλ Κατς, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβαλε την πολιτική της όπως ζητούσε η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ για να συμφωνηθεί εκεχειρία.

«Στην ησυχία θα απαντήσουμε με ησυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κατς στο ραδιοφωνικό δίκτυο των ένοπλων δυνάμεων. Παράλληλα, ο ισραηλινός ΥΠΕΞ διεμήνυσε ότι «το κράτος του Ισραήλ δεν θα διστάσει να πλήξει οποιονδήποτε αποπειραθεί να μας βλάψει, είτε βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας είτε οπουδήποτε αλλού».

Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες οι οποίες συνεχίζονταν ως και σήμερα και ξέσπασαν μετά τη «στοχευμένη» δολοφονία ανώτερου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, των Ταξιαρχιών αλ Κουντς, στη Γάζα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30