21/09/2020 19:13:00

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί στις ΗΠΑ - Media

 

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός τζιχαντιστής στον Έβρο θα απελαθεί τελικώς στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα συμφώνησε να τον δεχθεί.

Στις ΗΠΑ θα απελαθεί τελικά ο Αμερικανός τζιχαντιστής που παρέμενε στον Έβρο, στην ουδέτερη μεθοριακή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, την Πέμπτη.

«Ο ξένος τρομοκράτης που παραμένει στην ουδέτερη ζώνη θα σταλεί στις ΗΠΑ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, οι ΗΠΑ δέχτηκαν να παραλάβουν τον άνδρα και να εκδώσουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός τζιχαντιστής, αραβικής καταγωγής, παρέμεινε εγκλωβισμένος στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη».

Ο τζιχαντιστής του ISIS φέρεται να είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Εντιρνέ της Τουρκίας και κατόπιν οι τουρκικές Αρχές τον μετέφεραν στις Καστανιές προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα.

​Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, αρνήθηκαν να τον δεχτούν και του ζήτησαν να επιστρέψει στην Τουρκία με τα πόδια.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η υπόθεση «δεν είναι δικό μας πρόβλημα» και ότι «δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι ή δεν είναι παγιδευμένος στα σύνορα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.