search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:42
MENU CLOSE

Γιατί τα προσκέφαλα των αυτοκινήτων είναι αποσπώμενα; Δείτε το βίντεο που μπορεί να σας σώσει τη ζωή (Photos | Video)

14.11.2019 14:08
Γιατί τα προσκέφαλα των αυτοκινήτων είναι αποσπώμενα; Δείτε το βίντεο που μπορεί να σας σώσει τη ζωή (Photos | Video) - Media

 

Η αλήθεια είναι ότι τα προσκέφαλα των αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης για το σπάσιμο του παραθύρου αλλά δεν είναι βέβαιο ότι σχεδιάστηκαν αποσπάσιμα για αυτό το λόγο.

Τα παράθυρα των αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα από γυαλί, με θέρμανση και ψύξη, σε μια διαδικασία που κάνει το γυαλί πέντε έως 10 φορές ισχυρότερο από ό, τι είναι αρχικά.  Mπορούν να σπάσουν από σκληρά αντικείμενα με αιχμηρές άκρες και ένα τέτοιο αντικείμενο εύκολα διαθέσιμο μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να είναι το προσκέφαλο.

Αντί όμως να χρησιμοποιήσετε  το προσκέφαλο σαν σφυρί, καλύτερα θα ήταν να εισάγετε ένα από τους μεταλλικούς στύλους ανάμεσα στο παράθυρο και την πόρτα και έτσι η πίεση στο άκρο του μεταλλικού στύλου να καταστρέψει το γυαλί.

Όλα αυτά βέβαια, αν καταφέρετε τις κρίσιμες αυτές ώρες να έχετε την ψυχραιμία και τη δύναμη ώστε να αποσπάσετε το προσκέφαλο από τη βάση του και να κάνετε όλη την παραπάνω διαδικασία!

Δείτε το παρακάτω βίντεο που μπορεί να σας σώσει τη ζωή:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:42