search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:21
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής

14.11.2019 15:24
Γεροβασίλη: Έργο Μητσοτάκη η ύφεση στην οποία περνά η χώρα - Media
 
Αιχμές για τη στάση της ΝΔ στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής άφησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM.
 
Σχετικά με την Προανακριτική επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη και την κατάθεση του κ. Φρουζή, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως η απόφαση για αποκλεισμό των Πολάκη Τζανακόπουλου είναι παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη με τον κανονισμό της Βουλής και έγινε για να διευκολυνθούν κάποιοι μάρτυρες όπως ο κ. Φρουζής. «Τα δύο μέλη μας στην επιτροπή, που έχουν βαθύτατη γνώση του θέματος, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν, γιατί δεν αναγνωρίζουμε αυτή την παράνομη απόφαση». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής, γι΄αυτό και τα πέντε από τα επτά μέλη μας είναι αυτή τη στιγμή στην Επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη».
 
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων να σχολιάσει την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας να διαθέσει άδειο μοναστήρι για να στεγαστούν μητέρες από τη Συρία, η Όλγα Γεροβασίλη απάντηση πως πρόκειται για μια πολύ θετική κίνηση και μάλιστα τόνισε «πως όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε πολύ μεγάλες προσφυγικές ροές στη χώρα η Εκκλησία έβαλε πλάτη, βοήθησε και στήριξε με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπισμού». Από την άλλη πλευρά συνέχισε η κ. Γεροβασίλη «είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο όταν υπάρχουν ελάχιστοι άλλοι Μητροπολίτες που ταυτίζονται με ακροδεξιές φωνές και υποκινούν την κοινωνία ενάντια στη φιλοξενία προσφύγων». Σήμερα που αυξάνονται και πάλι οι προσφυγικές ροές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπογραμμίσουμε τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να βοηθήσει και να συμβάλει, όπως έκανε με επιτυχία στο παρελθόν με αλληλεγγύη.
 
Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τώρα ούτε παλιότερα ταυτίστηκε με μπαχαλάκηδες.«Το έχουμε αποδείξει τα τεσσεράμισι χρόνια κυβερνητικής θητείας διαψεύδοντας το φαντασιακό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας» και πρόσθεσε «δεν θα σταματήσουμε όμως να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητών να εκφράζουν ελεύθερα τα αιτήματα τους και να συγκροτούν το φοιτητικό κίνημα. Εδώ έχουμε μέρες περίεργες και επικίνδυνες από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ με μία στάση που έρχεται να υπονομεύσει αρχές της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να επιβάλλει καινούργιες αρχές. Θα βρει πολλούς αντιμέτωπους και μεταξύ αυτών και εμάς».
 
Αυτό που αξίζει να συγκρατήσουμε είπε η κ. Γεροβασίλη είναι «ότι η χρήση βίας δεν είναι μέρος της κανονικότητας της δουλειάς της αστυνομίας αλλά η εξαίρεση. Το σώμα της αστυνομίας έχει κάνει πολλές προσπάθειες εκδημοκρατισμού θέλοντας να αποτινάξει το ρόλο που είχε σε σκοτεινές περιόδους. Δεν μπορεί σήμερα ο κύριος Βορίδης ή άλλα μέλη της κυβέρνησης και ακροδεξιά στοιχεία να επιβάλλουν την άποψή τους για το ρόλο της Ελληνικής αστυνομίας».
 
Κληθείσα να σχολιάσει την είσοδο της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τα ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με παραεμπόριο ή εμπόριο ναρκωτικών, ούτε μολότοφ, όπως συνειδητά διέδιδαν κάποιοι προεκλογικά αλλά άδεια μπουκάλια. «Κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όποτε η ελληνική αστυνομία έπαιρνε εγγράφως από την πλευρά των πρυτανικών αρχών αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές εντός των πανεπιστημιακών χώρων, έπραττε ανάλογα. Αξίζει να θυμίσουμε την περίπτωση του Αριστοτελείου πανεπιστημίου πέρυσι με εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών με πολλά σχετικά ευρήματα».
 
Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία, κυριαρχούμενη από τις ιδεοληψίες της, νομίζει πως μιλώντας για θέματα ασφάλειας θα τελειώσει με το ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κατηγορεί συλλήβδην τους φοιτητές για μπαχαλάκηδες βάζοντας απέναντι της τη νεολαία και συμπλήρωσε «προσπαθούν να γυρίσουν την αστυνομία σε σκοτεινές εποχές και αυτό το χρεώνεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20