search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:45
MENU CLOSE

Σφοδρές συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ: Νεκρός οδοκαθαριστής – Χτυπήθηκε από τούβλο

14.11.2019 17:36
Σφοδρές συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ: Νεκρός οδοκαθαριστής - Χτυπήθηκε από τούβλο - Media

 

Ένας 70χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του στο Χονγκ Κονγκ, μετά τον τραυματισμό του από τούβλο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών στην πρώην βρετανική αποικία.

«Η κατάσταση του ασθενούς επιδεινωνόταν και πέθανε» αργά το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου «Πρίγκιπας της Ουαλίας» όπου νοσηλευόταν.

Ο 70χρονος ήταν οδοκαθαριστής και πιστεύεται ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο την Τετάρτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, πιθανότατα χτυπήθηκε «από σκληρά αντικείμενα που εκτόξευαν οι κουκουλοφόροι ταραξίες» καθώς έκανε διάλειμμα από τη δουλειά του για το μεσημεριανό φαγητό.

Σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παρέλυσαν την πόλη, αποκλείοντας δρόμους. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ενώ φοιτητές έστηναν οδοφράγματα στις εισόδους των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες ότι θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα και κτίρια, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών τμημάτων και τρένων, έριχναν σκουπίδια από γέφυρες στα αυτοκίνητα που περνούσαν από κάτω και βανδάλισαν εμπορικά κέντρα και πανεπιστήμια, εγείροντας ερωτηματικά για το πώς και πότε θα σταματήσουν οι ταραχές που συνεχίζονται εδώ και πέντε μήνες.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των Brics, δήλωσε ότι αυτό που επείγει να γίνει στο Χονγκ Κονγκ είναι να τερματιστεί η βία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας CCTV.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42