search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την εκπομπή «10» της Όλγας Τρέμη

15.11.2019 09:00
ΕΡΤ: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την εκπομπή «10» της Όλγας Τρέμη  - Media

 

Από τις 18 Νοεμβρίου, κάθε βράδυ από Δευτέρα έως Πέμπτη και επί 90 λεπτά, η Ολγα Τρέμη, ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης θα ανατέμνουν την επικαιρότητα αναλύοντας, σχολιάζοντας, συζητώντας με συνεργάτες και τους προσκεκλημένους στο στούντιο.

Με δεδομένο ότι από τους τρεις βασικούς συντελεστές η Ολγα Τρέμη είναι εκείνη που έχει τις περισσότερες ώρες πτήσης στον τηλεοπτικό αέρα, αναπόφευκτα οι προβολείς εστιάζουν στο πρόσωπό της. Το ότι η επιστροφή της στην καθημερινότητα της εγχώριας TV συμπίπτει (περίπου) με την αναγέννηση του MEGA συνιστά απλώς ένα παράξενο παιχνίδι της τύχης. Και μια εντελώς διαφορετική υπόθεση από το «10». Την καινούρια εκπομπή, με την ίδια σε ρόλο πρώτης μεταξύ ίσων και υπό την ιδιότητα μάλλον της σχολιάστριας παρά της κεντρικής παρουσιάστριας.

«Είμαι χαρούμενη και αισιόδοξη», δηλώνει η ίδια στο protothema, εξηγώντας ότι «όλοι όσοι συνεργαζόμαστε στο “10” έχουμε ως στόχο να κάνουμε μια διαφορετική εκπομπή επικαιρότητας. Πάνω απ’ όλα πολυφωνική. Να λέγονται και να ακούγονται όλες οι φωνές, όλες οι απόψεις. Οπως στόχος μας είναι και να εμπλακούμε στον συναγωνισμό, να μην κάνουμε τη διαφορά μόνο ως προς τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης. Στο κάτω-κάτω, και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, εγώ είμαι ήδη συνταξιούχος. Δεν θα πήγαινα στην ΕΡΤ για να συνταξιοδοτηθώ».

Για την ακρίβεια, η Ολγα Τρέμη θα πρέπει να παραιτηθεί από τη σύνταξή της προκειμένου να αμείβεται από τη Stefi, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεικτή παραγωγή του «10». Η πολύπειρη δημοσιογράφος λέει επ’ αυτού: «Μολονότι δεν με συμφέρει ιδιαίτερα από οικονομικής πλευράς, θα παραιτηθώ από τη σύνταξη που παίρνω. Αυτό που μετράει είναι να γίνει το “10” όπως το φανταζόμαστε, μια εκπομπή που θα προσφέρει στ’ αλήθεια μια αλλιώτικη ματιά στην ουσία των γεγονότων που απασχολούν και επηρεάζουν τη ζωή όλων μας».

Η ιδέα για το «10» ήταν του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα. Συνέπεσε όμως και με το αποτέλεσμα «της σύσκεψης που έκανα με τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια των τριών ετών απουσίας μου από την τηλεόραση», αναφέρει και εξηγεί: «Διαπίστωσα, ως τηλεθεάτρια πλέον, ότι εμείς οι δημοσιογράφοι πολλές φορές δίνουμε έμφαση σε θέματα που ως προς την ουσία τους δεν το αξίζουν εντελώς. Οπότε προβληματιζόμουν γύρω από το πώς θα μπορούσε αυτή η δουλειά να γίνει με διαφορετικούς όρους. Με το βλέμμα στη μεγάλη εικόνα, στα ζητήματα που ανακύπτουν από ένα γεγονός και έχουν πραγματική σημασία σε βάθος χρόνου».

Ο Αντώνης Δελλατόλας (επάνω) και ο Ηλίας Κανέλλης θα συμπληρώνουν την ομάδα των παρουσιαστών της εκπομπής «10»

Η ομάδα πίσω από το «10»

Εκτός της κεντρικής τριάδας, το «10» θα βασίζεται στη συμβολή της Κατερίνας Γαλανού για το ρεπορτάζ του κυβερνώντος κόμματος, της Νικόλ Λειβαδάρη ως αρχισυντάκτριας και μιας ομάδας νέων ρεπόρτερ, επιδέξιων -εκτός των άλλων- στην αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από τους βασικούς συμπρωταγωνιστές της Ολγας Τρέμη, αν και αμφότεροι έχουν πλούσια και λίαν αξιόλογη δημοσιογραφική σταδιοδρομία, μόνο ο ένας διαθέτει πολυετή παρουσία στην τηλεόραση, ο Αντώνης Δελλατόλας, ο οποίος εν όψει της έναρξης του «10» δηλώνει: «Βρήκα ενδιαφέρουσα την πρόταση της διοίκησης της ΕΡΤ να συμμετάσχω σε μια καθημερινή εκπομπή λόγου και πολιτικής μαζί με την Ολγα Τρέμη και τον Ηλία Κανέλλη. Ελπίζω ότι η παρουσία μου μαζί με όλους τους συνεργάτες της εκπομπής θα συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να ενισχυθεί η πολυφωνία στη δημόσια τηλεόραση. Αλλωστε η πολυφωνία αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας, του οικονομικού αιμοδότη της ΕΡΤ. Φυσικά, η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί, όπως πάντα, από το αποτέλεσμα».

Και ο τηλεοπτικά πρωτοεμφανιζόμενος πλην έμπειρος και διακεκριμένος δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης τοποθετείται για το εγχείρημα του «10» ως εξής: «Τηλεόραση. Είναι το μόνο πράγμα που δεν έχω κάνει στη δημοσιογραφία. Είμαι χαρούμενος που το δοκιμάζω με την καθοδήγηση της πιο έμπειρης και της πιο νηφάλιας συντροφιάς. Κατά τ’ άλλα, θα προσπαθήσω να είμαι ό,τι ήμουν πάντα: απροκατάληπτος, ενημερωμένος, μερικές φορές ενοχλητικός και πρωτίστως ανεξάρτητος. Ο στόχος είναι κοινός: το κύρος και η αξιοπιστία. Η δική μας και της κρατικής τηλεόρασης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03