search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:09
MENU CLOSE

Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πύλες για τον τριήμερο εορτασμό – Την Κυριακή η πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία (Photos)

15.11.2019 09:49
Κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜεΡΑ25: Εκατοντάδες υπογραφές κατά απαγόρευσης των πορειών του Πολυτεχνείου - Media

 

Άνοιξε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τις πύλες του το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου οι πολίτες να λάβουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών.

Ηδη δeκάδες εκπρόσωποι φορέων, συνδικάτα, μαθητές και γονείς με τα παιδιά τους περνούν από το ίδρυμα προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι, να δουν τις εκθέσεις και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις οι οποίες έχουν προγραμματισθεί από το ίδρυμα.

Την προσδοκία μαζικής συμμετοχής κόσμου, της νεολαίας και φορέων εξέφρασε , ο Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ),

«Σαράντα έξι χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου καλούμαστε και καλούμε να τιμήσουμε τους αγώνες και τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία» είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ».

Τριήμερο εκδηλώσεων

Το συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός κορυφώνεται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Γι’ αυτό, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:08