search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:36
MENU CLOSE

Attica: Όταν οι εφοπλιστές επενδύουν στα… πολυκαταστήματα

15.11.2019 09:50
Attica: Όταν οι εφοπλιστές επενδύουν στα... πολυκαταστήματα - Media

 

Η είσοδος τριών εφοπλιστών και ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος με βαριά κληρονομιά ως επενδυτές στη πολυκαταστήματα Attica αποτελεί αναμφισβήτηα ένα πολύ σημαντικό deal στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή.  Ονόματα όπως Λασκαρίδης, Τσάκος,  Ιδρυμα Ωνάση,  Σαραντίτης αποφάσισαν να επενδύσουν ως μέτοχοι σε εταιρεία λιανικής, αποδεικνύοντας ότι κάτι έχει αλλάξει στις οικονομικές προοπτικές τόσο της ίδιας της λιανικής, όσο και της πρωτεύουσας.

Είναι προφανές ότι η αύξηση των επισκεπτών στην Αθήνα, και η ποιοτική και ποσοστική αναβάθμισή της ως τουριστικού προορισμού έχει ενθαρρύνει επιχειρηματικά ανοίγματα που αποσκοπούν στο να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυναμική. 

Επιπλέον τώρα οι συνθήκες είναι καλύτερες. «Η ψυχολογία του κόσμου έχει αλλάζει», δήλωσε στο newmoney.gr, πλοιοκτήτης με μακρά ιστορία. «Επίσης, επενδύοντας στην Ελλάδα μπορούν να κατανοήσουν  γρήγορα τις αλλαγές συμπεριφοράς  και τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας.  Επενδύουν σε μία περίοδο που  η καταναλωτική θέση είναι ακόμη αρνητική και έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.  Είναι προφανές ότι η νέα οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μειώσεις ΦΠΑ για παράδειγμα θα συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο της κατανάλωσης».  Ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας Έκθεσης των Ποσειδωνίων ότι «πρέπει πρώτα εμείς οι Έλληνες να επενδύουμε στην πατρίδα μας,  στην Ελλάδα».

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα από μεγάλα ονόματα της ναυτιλιακής και όχι μόνο βιομηχανίας στέλνει μήνυμα και στους ξένους επενδυτές ότι η οικονομία μετασχηματίζεται και περνά σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ευελιξίας. Παράλληλα ανοίγονται νέες προοπτικές για τις καταναλωτικές επιδόσεις της Αθήνας, η οποία επωφελείται από το ξύπνημα του retail και την ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού.

Με την παρουσία και νέων ισχυρών επενδυτών διευρύνεται το μετοχικό σχήμα που μεταξύ άλλων ελέγχει τα πολυκαταστήματα Αttica, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω γεωγραφική ανάπτυξη του δικτύου αλλά και την επέκταση του σχήματος σε περισσότερες δραστηριότητες πέραν της διαχείρισης πολυκαταστημάτων.

Το προφίλ των νέων επενδυτών στο Attica

Ο Θανάσης και ο Πάνος Λασκαρίδης στη ναυτιλία έχουν τις  εταιρείες Lavinia Corp και Laskaridis Shipping και ένα στόλο που αποτελείται συνολικά από 81 πλοία.

Η οικογένεια Τσάκου, ο καπετάν Παναγιώτης και ο γιος του, Νίκος  έχουν στόλο από 92 πλοία. Επίσης έχουν και την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, την  Τsakos Energy Navigation.

Ο Γιάννης Σαραντίτης, δικηγόρος στο επάγγελμα έχει την W  MARINE Inc., εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται 11 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Επίσης, το Ίδρυμα Ωνάση έχει την ναυτιλιακή εταιρεία Springfield 32 πλοία.

Το σχέδιο για τα Attica 

Το νέο σχήμα θα είναι σε θέση να αναπτύξει τους νέους στρατηγικούς στόχους του ομίλου, με κυριότερους: (α) την επέκτασή του σε δραστηριότητες όπως το χονδρικό και λιανικό εμπόριο ρούχων, αξεσουάρ και καλλυντικών, (β) τη δημιουργία νέων καταστημάτων, βάσει και των αναγκών του καταναλωτικού κοινού, σε πρωτοποριακές αναπτύξεις όπως αυτή του Ελληνικού και (γ) την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του υφιστάμενου πολυκαταστήματος στο City Link ως ενός premium προορισμού αγορών, μέσα από την επέκτασή του σε νέο χώρο 4.000 τ.μ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:36