search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:16
MENU CLOSE

SZ: Eρντογάν και Τραμπ «δεν έλυσαν κανένα θέμα»

15.11.2019 15:05
SZ: Eρντογάν και Τραμπ «δεν έλυσαν κανένα θέμα» - Media

 

Αποτίμηση της συνάντησης Ερντογάν-Τραμπ στην Ουάσιγκτον κάνει η Süddeutsche Zeitung, παρατηρώντας ότι «η κολακεία δεν έλειψε» στον Λευκό Οίκο, με τον Ερντογάν να αποκαλεί τον ομόλογό του «αγαπητό φίλο του» και τον Τραμπ να αποκαλεί την μεταξύ τους σχέση όσο και τη σχέση των δύο χωρών «εξαιρετική».

Αλλά, όπως σχολιάζει η SZ, «κανένας δεν πείθεται από όλα αυτά στην Κων/πολη, όταν η λίρα πέφτει διαρκώς. Στην πραγματικότητα οι δύο ηγέτες δεν έλυσαν κανένα από τα δύσκολα προβλήματα, που φέρνουν στα όριά τους τόσο τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον όσο και τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.»

Όπως παρατηρεί το σχόλιο αυτό που φάνηκε ήταν η αδυναμία των ΗΠΑ να εμφανιστούν πλέον ως παγκόσμια υπερδύναμη.

«Σπάνια έχει υπάρξει τόσο εμφανής η απουσία ηγετικής δύναμης των ΗΠΑ», αναφέρει το σχόλιο, συμπληρώνοντας ότι η ασυνεννοησία και οι διαφωνίες μεταξύ Λευκού Οίκου, Κογκρέσου και Πενταγώνου «κάνουν τις ΗΠΑ αναξιόπιστες». Από την άλλη το σχόλιο εκτιμά ότι η ΕΕ «διαθέτει ακόμη έναν μοχλό πίεσης. Στον Ερντογάν αρέσει να απειλεί με το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας ή την απέλαση υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά η ΕΕ παραμένει με διαφορά ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας. (…) H Άγκυρα ελπίζει στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Στο πεδίο αυτό λοιπόν η Ευρώπη θα μπορούσε και μόνη για μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:16