search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

15.11.2019 15:56
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία - Media

 

Στη συνάντησή του με τα μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά ποτέ τη μειονότητα.

«Η Ελλάδα θα διαδραματίζει, πάντοτε και στο ακέραιο, το ρόλο υπεράσπισης και εγγύησης όλων, ανεξαιρέτως, των Δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, και όχι μόνο» διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τα μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα Ατομικά Δικαιώματα, μ’ έμφαση στα θεμελιώδη Δικαιώματα του Αυτοπροσδιορισμού και της Ιδιοκτησίας και σημείωσε πως «Από τον εκ μέρους της Αλβανίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου των Δικαιωμάτων αυτών εξαρτάται τόσο το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων όσο και η στάση της Ελλάδας ως προς την εξέλιξη των κάθε είδους διαδικασιών, που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και πρόσθεσε ότι «Πάντα έχουμε νοιώσει από κοντά την στήριξη σε κάθε δυσκολία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Ωστόσο, σημείωσε, ότι «βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου διακυβεύονται σημαντικά και ουσιαστικά θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό, η επικείμενη απογραφή πληθυσμού και ο σεβασμός σε αυτήν του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού. Είναι θέματα, τα οποία απαιτούν την δική μας αφοσίωση και την στήριξη όλων, ούτως ώστε και στην Αλβανία να γίνουν σεβαστά αυτά που σε κάθε ευνομούμενη Δημοκρατία αποτελούν καθημερινότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09