search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:47
MENU CLOSE

Στην Τουρκία ο Πούτιν τον Ιανουάριο

15.11.2019 17:18
Καταδικάζει Ερντογάν ο Πούτιν για την επέμβαση στη Λιβύη - Media

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Μιλώντας στη δημόσια τουρκική τηλεόραση TRT Haber, ο Καλίν είπε ότι ο Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν ενεργειακά θέματα, όπως τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream. Στην ατζέντα θα είναι επίσης η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την αποχώρηση των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από τη μεθόριο της Συρίας.

Αναφερόμενος στο θέμα του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και ότι το σύστημα «θα τεθεί σε λειτουργία». Πέραν τούτου, Τουρκία και ΗΠΑ αναπτύσσουν έναν μηχανισμό για να διαπιστώσουν τι επιπτώσεις έχει το ρωσικό σύστημα στα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35. Ο Καλίν δεν εξήγησε πάντως τι ακριβώς θα κάνουν οι εμπειρογνώμονες των δύο χωρών για τον σκοπό αυτό. Είπε μόνο ότι οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στο αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι είναι πεπεισμένος πως οι χώρες τους θα καταφέρουν να βρουν μια λύση στο ζήτημα των S-400 και των F-35.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46